Nedjelja, 31 svibnja, 2020

DETALJI TRAGEDIJE NA MOSORU Mlađi brat krenuo je po vodu, pao i poginuo

DVA brata iz Splita poginula su sinoć kod planinarskog doma na Mosoru.

U policiji su primili dojavu o stradavanju dvojice planinara oko 19.40 sati. Priopćili su kako ništa ne upućuje na kazneno djelo.

“Policija je obavila očevid na Mosoru prilikom kojeg nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. Preminuli su 60-godišnjak i 57-godišnjak. O ovom događaju obaviješteno je Državno odvjetništvo”, priopćili su iz policije.

Stariji brat se srušio i umro

Prema neslužbenim informacijama, mlađi brat M. S. izašao je iz doma i uputio se prema obližnjem izvoru po vodu. Premda je riječ o iskusnom planinaru kojem je dobro bio poznat teren, poskliznuo se na ledu, pao i na mjestu ostao mrtav.

Nakon što se neko vrijeme nije vratio, domar i stariji brat A. S. krenuli su ga tražiti. Kad su ga našli, bratu preminulog planinara je pozlilo. Srušio se i umro, vjerojatno od srčanog udara. Pokušali su mu pomoći, ali bez uspjeha, prenosi index

Tijela stradale braće tijekom dana će biti prevezena u splitsku bolnicu

Tijela dvojice braće danas će biti prevezena u splitsku bolnicu, doznaje se od pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja Vinka Prizmića.

“Planirano je da tijela stradalih sa Mosora budu prevezena u splitsku bolnicu helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a ako to ne dozvole vremenski uvjeti, onda će uz pomoć pripadnika HGSS-a njihova tijela biti prevezena kopnenim putem”, rekao je za Hinu Prizmić.

Prizmić je potvrdio kako je mlađi od stradale braće iz planinarskog doma otišao po vodu na obližnji izvor, a pošto je teren bio zaleđen i sklizak, on je pao u taj izvor.

“Kad su dvojica preostalih koji su boravili u planinarskom domu, od kojih je jedan bio stariji brat (60) onoga koji je otišao po vodu na izvor, primijetili da se on nije vratio, pošli su u potragu. Vidjevši mrtvo tijelo svojega mlađeg brata, srce starijeg brata je otkazalo te je i on umro na licu mjesta”, kazao je Prizmić.

Komentari

Komentari