Srijeda, 2 prosinca, 2020

DESNICA SE UJEDINILA!? Zekanović, Glasnović i Hasanbegović osnovali klub: “Izaći ćemo zajedno na parlamentarne izbore”

Novi zastupnički klub u Saboru se zove Klub zastupnika Hrvatskih suverenista i nezavisnih zastupnika Željka Glasnovića i Zlatka Hasanbegovića: Dakle, uz spomenuta dva imena tu je i saborski zastupnih HRAST-a, stranke koja je dio platfrome suverenista, Hrvoje Zekanović.

Povodom vijesti o formiranju tog kluba nakratno smo porazgovarali s gospodinom Zekanovićem.

Prije svega, zanimalo nas je znači li to da su Glasnović i Hasanbegović pristupili platformi hrvatskih suverenista?

  • Mi kao suverenisti nemamo uvjet da netko pristupa nekom, ali ovo znači dugoročnu političku i izbrornu suradnju, a ovim potezom pruža nam se i velika mogućnost rada u Hrvatskom saboru

Hoće li suverenisti ponovo na izbore izaći kao koalicija, planirate li dalje je proširiti?

  • Sva trojica ćemo se sigurno kandidirati na slijedećim parlamentarnim izborima, a stvarnje kluba je jamstvo dugoročne političke suradnje i zajedničkog izlaska na slijedećim izborima. Dakle, bitno je da smo mi politički istomišljenici, a od danas i  suradnici u saborskom klubu.
    SVatko se može priključiti našoj platformi, naš imperativ je zajedništvo, a zajedničko sudjelovanje u političkim procesima je jedini uvjet.

Znači li formiranje saborskog kluba s Hasanbegovićem odustajanje od suradnje sa Brunom Esih?

  • Ono što znate i vi i ja da je on napustio stranku Neovisni za hrvatsku, a mi smo otvoreni za političku suradnju sa svim istomišljenicima, naravno otvoreni smo i za suradnju s Brunom Esih. Dobrodošli su svi koji se slože s našim načelima i kandidatima.

Hoće li vaš klub u predsjedničkoj kampanji zajednički podržati Mirosava Škoru?

  • Osobno ga podržavam, kao i svi suverenisti, ali neću prejudicirati što će napraviti Glasnović i Hasanbegović. No naglasio bih da smo istomišljenici, a oni će reći u svoje ime kog će podržati kad procijene da je trenutak za to.

Jedan od vaših principa je i zaštita života od začeća. Spomenuli ste danas ponovo Zakon o zaštiti života, upitali ste premijera zašto novi zakon još nije donesen unatoč presudi Ustavnog suda da treba biti donesen do određenog roka?

  • Ja sam prijedlog zakona dao u proceduru prije pola godine. Na žalost, ne mogu skupiti potpise 15 zastupnika u Hrvatskom saboru koji će podržati stavljanje zakona u proceduru.

Imate li potpis kojeg HDZ-ovca?

  • Niti jedan nije htio podžati Zakon o zaštiti života, pa ni oni koji se deklariraju kao kršćanski demokrati. To je, što se mene tiče, očekivano.
Komentari

Komentari