Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić dobitnik je ovogodišnje međunarodne nagrade Zlatni lav za mir. Iako zvuči kao “fake news”, činjenica je kako je svijet jednog od najvećeg kreatora ratova zaista proglasio mirotvorcem…

O Vučićevom ratnom doprinosu se manje – više sve zna. Od huškačkih govora po Banovini koji su inicirali oružani sukob u RH, njegovog prošetavanja po zaraćenom Sarajevu sa Šešeljom u društvu pa sve do genocidne izjave “ubijte jednog Srbina, mi ćemo sto muslimana”.

Hrvatka javnost kao i javnost BiH, s nevjericom je dočekala vijest o nagradi za čovjeka koji je za sobom ostavljao krvavi trag. Unatoč tome, iz hrvatskog se državnog vrha nije oglasio još – nitko.

Jedan od rijetkih koji se osvrnuo na ovu vijest je saborski zastupnik Stevo Culej:

“Pa, znamo što je sve u prošlosti radio Vučić… On je čisti nusprodukt Miloševićeve politike i kao takav je ostao jedan od posljednjih nesankcioniranih za sve ratove koji su obilježili 90.-te na ovim prostorima”, kazao nam je Culej dodavši kako je srbijanski predsjednik apsolutno trebao biti kažnjen a nikako nagrađen.

Neki Hrvati su pozdravili ovu odluku”

On ima i mišljenje o tome zašto je tome tako:

“Snažno lobiranje u Srbiji povezano je s našim “antifašistima”, odnosno, onima koji se kriju pod tim imenom. Siguran sam da su takvi u Hrvatskoj pozdravili ovu odluku jer time u njihovoj misiji rušenja Hrvatske biti stavljena točka na “i”. Ne zaboravimo, Srbija ima Pantića, Natašu Kandić i još mnoge mlade ljude koji će se ovom odlukom zgroziti, ali takvima su vezane ruke baš kao i nama ovdje”.

Stevo Culej je zabrinut porukom koju je odaslala ova nagrada:

“Vučić bi trebao biti prošlost. Ako je postao dobitnikom ove nagrade, kakva je to poruka svima nama a posebno mladima koji su imali priliku vidjeti i čuti ratnu retoriku kojom se koristio u ratu? Da se na njega ugledaju? Zabrinut sam i ljut jer svijet ne vidi kako je Vučić stopirao mnoge progone srpskih zločinaca i zaustavio sudske procese prvenstveno kako bi zaštitio sebe”, razočaran je Culej.

Autor:S.V./Dnevno


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Nakon bure oko Jasenovca i ona odlazi s HRT-a: ‘Ovo je moja priča, a ja nisam ničija sluškinja’

>>> NJEMAČKA ODLUČILA Gotovo 60 tisuća stranaca mora napustiti državu i to ne samo migranti

>>> Ministar Pavić zaprijetio smjenom dr. Nadi Šikić zbog statusa na fejsu!?

 

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!