Srijeda, 12 kolovoza, 2020

Christina i Josip Šimunić: Bolna istina o gubitku kćeri i poruka svim roditeljima

Joe Šimunić i supruga Christina nakon smrti kćerkice Luciane o najtežim životnim trenucima progovorili su za Jutarnji list te poručuju roditeljima: ‘Cijepite djecu protiv gripe’.  Luce je bila zdrava djevojčica od tri i pol godine koja je na Uskrs ove godine preminula od gripe koja joj je zahvatila centralni živčani sustav.

– Da smo znali ono što danas znamo i cijepljenje protiv gripe bilo bi u ‘kalendaru cijepljenja’ naše Luce – kažu Šimunići za Jutarnji.

Ispričali su kako se djevojčica lijepo i normalno igrala, a navečer je dobila temperaturu, spuštali su vrućicu, ali su je ipak odveli liječnici koja je zaključila da se radi o gripi. Christina kaže da joj je čak laknulo kad je čula dijagnozu.

– Gripa, pa nije to tako strašna bolest. Ne umiru ljudi od gripe, tješila sam se. No, onda je sve krenulo nizbrdo nevjerojatnom brzinom – ispričala je Christina. Šimunići se svakog dana pitaju kako je moguće da Luce više nema kada je bila zdrava i vesela djevojčica koja je primila sva obavezna cjepiva.

– Sve je bilo po PS-u. Bila je cijepljena svim obaveznim cjepivima, pa čak i nekim dodatnim, ali ne i protiv gripe, a to se pokazalo možda i kobnim – kazao je Joe.

– Da smo dovoljno znali o opasnostima gripe to cijepljenje sigurno ne bismo preskočili. Istina, nikad nam nije predloženo cjepivo, a nije obavezno niti je preporučeno za zdravu djecu u Hrvatskoj – kazala je Christina i dodala kako je u Kanadi, Australiji i SAD-u drugačije jer se djecu do pete godine tretira kao visokorizičnu skupinu.

– Moglo bi se reći da samo ipak bili neinformirani zbog percepcije o gripi kao o neopasnoj bolesti, koja zasigurno nije istinita – zaključila je Šimunić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> U Hrvatskoj se pojavila nova vrsta zmije: Izgleda kao poskok, ali poprilično veliki…

>>> SKANDALOZNE IZJAVE DAČIĆA O PROSVJED U VUKOVARU: Srpski ministar komentarima izaziva diplomatski sukob

>>> Ma, je li to moguće? Evo što je Gotovina rekao Grabar-Kitarović za Brkića

Komentari

Komentari