Utorak, 27 listopada, 2020

BOSNA NIJE BOŠNJAČKA: “Hrvati i Srbi su suvlasnici BiH, a tretira ih se kao neprijatelje”

Predsjednik Kluba HDZ BiH –  HNS u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nikola Lovrinović rekao je za Hrvatski Medijski Servis da se  sve češće i bezobzirnije Hrvate optužuje da nešto koče.

-Kaže (Izetbegović, op. hms)poništavamo volju većine. Odlično, samo u Ustavu o kojem smo se dogovorili svi narodi su jednakopravni u svemu pa i u odlučivanju. Mi, kao suvlasnici ove države, ništa ne kočimo nego zastupamo svoja politička prava i ništa više ali ni manje. Dakle, ako nismo zadovoljni rješenjima i ako tražimo dogovor, mi kočimo. U ovoj državi nije rješenje volja većine nego dogovor i konsenzus ili suvlasnici BiH nisu trebali potpisati dogovor, smatra Lovrinović.

O “proeuropskim standardima”

Lovrinović se nada da će Izetbegović uskoro ispucati “proeuropske standarde” pojašnjavajući da predsjednik SDA zagovara posredovanje Venecijanske komisije koju je, kako kaže, Ustavni sud BiH već konzultirao prilikom presude vezane za nužnost izmjene Izbornog zakona.

“Proeuropski Izetbegović nudi rješenje preko Venecijanske komisije, pa upravo je Ustavni sud konzultirao mišljenje Venecijanske komisije, prigodom donošenja svoje odluke o Izbornom zakonu. Vjerujem da će uskoro ispucati sve te proeuropske ideje i standarde i neće više imati razloga da ne pristupi donošenju rješenja”, rekao je Lovrinović.

Prestati braniti BiH od Hrvata i Srba

HDZ-ov parlamentarac komentirao je i snažniji angažman Republike Hrvatske oko rješavanja hrvatskog pitanja u BiH te kroz taj kontekst i probošnjačko, ujedno Izetbegovićevo, tumačenje kako je europski standard isključivo zasnovan na građanskom principu jedan čovjek jedan glas.

-Što se tiče angažmana Republike Hrvatske ja bih rekao konačno jasnije i snažnije. To je obveza RH i RH je to dužna Hrvatima iz BiH. Eto kad govori o europskim standardima mi smo odmah za belgijski, kud ćeš europskije. Govoriti Hrvatskoj  o europskim standardima samo može pasti napamet Bošnjacima. Podsjećanja radi Republika Hrvatska je članica EU i NATO-a vjerojatno zato što je upravo prihvatila sve te standarde. Ne znam možda griješim, rekao je Lovrinović, uputivši oštru poruku Stranci demokratske akcije:

“Bilo bi dobro kada bi SDA prestala BiH braniti od Hrvata BiH i Srba BiH i kada bi konačno prihvatila činjenicu da su oni suvlasnici ove države i da imaju svoje političke zahtjeve spram nje, a to pokazuju kroz izbore. Nikada rješenje neće biti da se političke predstavnike Hrvata i Srba u BiH smatra neprijateljima, kao što rješenje ne može biti da ih se smatra maloumnicima koji bi trebali slijediti tzv. građansku opciju”, jasan je Lovrinović./HMS/


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> CAPAK I MARKOTIĆ TRAŽE MASOVNO CJEPLJENJE: Očekujemo cijepiti barem 700.000 građana protiv gripe
>>> MASKE SU TEK POČETAK: Lako bi se moglo dogoditi da još nešto moramo nositi na glavi
>>> DODIK UPOZORAVA BOŠNJAKE: Srbi i Hrvati će donijeti zajedničku deklaraciju o izlasku iz BiH
>>> MESIĆ PROPJEVAO: Sad znamo što se događalo u famoznom klubu na Slovenskoj 9
Komentari

Komentari