Nedjelja, 7 lipnja, 2020

Bivši SDP-ov zamjenik ministra pijan izazvao lančani sudar

Bivši zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode, 48-godišnji SDP-ovac Hrvoje Dokoza, izazvao je u petak kasno poslijepodne lančani sudar u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, u kojemu, srećom, nitko nije teže stradao.

Uzrok prometne nesreće bili su, prema podacima koje zagrebačke policije, brzina i alkohol. Policija je, ne navodeći identitet vozača, izvijestila da se nesreća dogodila oko 18 sati u neposrednoj blizini križanja Heinzelove i Vukovarske.

Iz smjera Slavonske avenije 48-godišnji vozač automobila zagrebačkih oznaka kretao se lijevim prometnim trakom, kako navodi policija, neprilagođenom brzinom u smjeru Vukovarske te je naletio na osobni automobil koji je stajao zaustavljen u koloni vozila zbog upaljenog crvenog svjetla na semaforu. Vozilo je odbačeno udesno te je okrznulo treći automobil, a onda je naletjelo na četvrti, koji je pak odbačen na teretno vozilo zaustavljeno ispred njega. I teretni automobil još je udario u vozilo ispred njega. Tako je ukupno oštećeno šest vozila. Tom su prilikom lakše ozljede zadobile dvije osobe, 38-godišnjak iz vozila na koje je naletio Dokoza i jedna 63-godišnjakinja.

Prema riječima očevidaca koji su se javili Jutarnjem listu, Dokoza je po izlasku iz automobila teturao, no iako su sumnjali da je pod utjecajem alkohola, nisu mogli isključiti mogućnost da se radilo o posljedicama sudara. Međutim, naglasili su da je policija nad njim na licu mjesta provela alkotestiranje.

Zagrebačka policija potvrdila nam je da je 48-godišnji vozač alkotestiran netom nakon sudara te da mu je izmjereno 1,25 promila alkohola u krvi.

Policija će protiv njega podnijeti prekršajne prijave zbog učinjenih prekršaja, dok za kaznenu prijavu nije bilo elemenata jer nitko nije teže stradao. Nekadašnjeg zamjenika Mirele Holy, a kasnije i Mihaela Zmajlovića, ministara u vladi Zorana Milanovića, jučer su telefonski kontaktirali novinari Jutarnjeg lista.

No, kada su mu rekli o čemu se radi, Hrvoje Dokoza samo je kratko kazao da nema komentara te dodao da se ne osjeća dobro.

Komentari

Komentari