Srijeda, 27 svibnja, 2020

BERNARDIĆ LIKUJE: Interpretativna izjava vlade je bezvrijedna

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, prokomentirao je interpretativnu izjavu Vlade i rekao da će zastupnici SDP-a podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije.

“S obzirom da ova izjava nije narušila integralni kontekst same Istanbulske konvencije, da je beskorisna i nepotrebna, SDP će biti za Istanbulsku konvenciju. Glasat ćemo za ratifikaciju konvencije koju smo uputili u proceduru prije više od godinu dana”, rekao je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Pojasnio je da je prethodno rekao da najprije žele vidjeti tekst kojeg je će predložiti Vlada pa će se odrediti.

“Prije dva dana poslali smo jasno upozorenje Vladi da nećemo dopustiti bilo kakvu izmjenu ili falisificiranje integralnog teksta Istanbulske konvencije. Interpretativna izjava je bezvrijedan komad papira, najobičniji beskorisni pamflet koji nema nikakvog značaja”, rekao je Bernardić, dodajući da je to očajnički pokušaj da vrati izgubljeno povjerenje dijela HDZ-ovih birača i članova koji su im okrenuli leđa, prenosi dnevnik.hr

>>> USTAVNA STRUČNJAKINJA: ‘Premijer je u krivu, Istanbulska se u Saboru ne može izglasati kako je zamislio’

Dodao je da niti jedan član SDP-a nikad nije rekao da je protiv Istanbulske konvencije, ali su protiv njenog krivotvorenja. “Čudim se uopće kako se to pojavilo u javnom prostoru. Kakve su to lažne vijesti? Narodu se serviraju lažne informacije da bi se skrenula pažnja s pravih problema koji muče ovu državu, s Agrokora koji ugrožava 27 tisuća radnih mjesta, s problema 2300 ljudi koji su u Agrokoru ostali bez posla. S umirovljenicima koji će ovaj mjesec sve teže platiti svoje režije jer je, nažalost, i struja poskupjela, suprotno najavama vladajućih. Narodu se serviraju lažne vijesti kako bi se zabavio, a s druge strane osnovni životni energenti poskupljuju”, rekao je Bernardić.

Novinare je zanimalo hoće li SDP-ovi zastupnici moći davati izjave na temu rafitikacije IK-a, s obzirom na upute koje je Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a, uputio SDP-ovcima.

“Moramo voditi računa da u SDP-u, kad donesemo jednoglasan stav, da ga se držimo i da se nitko ne smije ponašati kao nezavisni zastupnik“, rekao je Bernardić, dodajući da sada, nakon što je SDP donio stav, svi zastupnici pozvani su da ga podrže i da slobodno govore o tome.

“Neki su bili malo nestrpljivi, odnosno lepršavi ovih dana, pa su slobodno iznosili svoje stavove, no tu nema nikakvog razloga za sankcioniranje”, kaže Bernardić.

 

Komentari

Komentari