Petak, 3 srpnja, 2020

BELJAK: Podržati ćemo Andreja Plenkovića za predsjednika Europske komisije

‘Čovjek je koji se dokazao u jednoj pa u drugoj političkoj opciji’, kaže Beljak

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak je tijekom gostovanja u emisiji N1 studio uživo, između ostalog, komentirao špekulacije da će se premijer Andrej Plenković kandidirati za predsjednika Europske komisije.

O stavu HSS-o mogućoj kandidaturu Andreja Plenkovića za spitzenkandidata ili predsjednika Europske komisije

“Mi ćemo ga podržati i ono što su rekle kolege iz Mosta, ja neću biti sarkastičan ili ciničan, mislim da bi to bilo jako dobro da Hrvatsku, više se slažem s kolegom Klisović. Bilo koji hrvatski političar koji dobije priliku biti spitzenkandidat za bilo koju funkciju kojom se može pomoći Hrvatskoj… To bi sve političke opcije trebale podržati. Ono što je Panenić rekao da bi EU išlo loše… Ne vjerujem jer to je birokratska piramida koja se zove EU, koja ne donosi odluke kakve bi trebala i koja neće dobro završiti niti u jednoj državi EU-a kroz 20, 30 godina. To su moje osobne procjene ali u Hrvatskoj bi sigurno došlo političko proljeće. Sigurno bi se neke stvari pokrenula na izborima, ne vjerujem da bi došlo do preslagivanja ili nove većine da nema Plenkovića na hrvatskoj političkoj sceni. Narod bi izabrao opciju koja bi Hrvatsku povela u 21. stoljeće, jer ovo što Plenković radi nema veze.”

O novom premijerskom kandidatu HDZ-a ukoliko bi Plenković otišao s te pozicije

“Neka predlože Tomislava Sauchu, on bi bio najbolji premijer u ovom trenutku, ako Plenković ode. On se dokazao, čovjek je koji se dokazao u jednoj pa u drugoj političkoj opciji. On ima sve reference da ga HDZ podrži ako Plenković ode.”

Komentari

Komentari