Ponedjeljak, 20 siječnja, 2020

Azilant napao ženu u Dugavama

Mladi azilant iz Afganistana je uz prijetnju skalpelom bludničio nad 40-godišnjom ženom u zagrebačkom naselju Dugave. Napad se dogodio u nedjelju oko 8:20 sati ujutro. Žrtvu je vukao za kosu, opalio joj šamar i prijetio joj skalpelom, a prethodno ju je možda i gušio. Nije poznato je li u pitanju ciljani seksualni delikt ili je do bludničenja došlo nakon provale u neki od stanova. Policija je mladića uhitila sat vremena kasnije u obližnjoj Gomboševoj ulici zahvaljujući susjedima koji su pravovremeno uzbunili policiju.

27-godišnji mladić je u Hrvatsku došao u travnju, a stanuje u hotelu Porin. Žrtva, koja u naselju ne stanuje nego je došla u posjetu sestri, pretpostavlja da ju je napadač pratio od autobusne stanice. Napad se dogodio nakon što je žena mladića, koji je rekao da je došao prijatelju u posjet, pustila u zgradu. Kada ju je napao žena je uspjela pobjeći van zgrade, no napad se nastavio.

Komentari čitatelja napominju kako to nije prvi slučaj silovanja ili pokušaja silovanja otkako su azilanti ušli u hotel Porin, te da su se takvi incidenti počeli događati svakodnevno. Imigranti su sa sobom donijeli epidemiju “krađi, silovanja, teturanja po ulicama u kasne noćne sate, vike, galame, smeća itd.”.

Toni Šušnjar

Komentari

Komentari
X Pratite nas na Viberu!