Utorak, 7 srpnja, 2020

Antihrvatski elementi svim sredstvima pokušavaju dijasporu odstraniti od matice Hrvatske

Zaustavimo neupućenost Hrvatske javnosti o Hrvatima izvan domovine!

Mi Hrvati koji živimo u rasijanosti često se susrećemo sa pitanjima kao: Što vas to povezuje sa Hrvatskom? Kako to da volite Hrvatsku iako vas dijele ogromni kilometri od nje? a onim Hrvatima koji nisu rođeni u Hrvatskoj često budu postavljeno i pitanje: Kako uopće možete biti Hrvati kada niste rođeni u toj zemlji. Mi Hrvati u dijaspori imamo jednostavan odgovor na sva ta pitanja: Ni ogromni kilometri našu ljubav prema domovini ne mogu spriječiti. Što Hrvate dijaspore boli u tim pitanjima?

Ne boli nas Hrvate izvan domovine kada nas o tome pitaju građani država u kojima živimo (Nijemci, Amerikanci, Austrijanci itd…),boli nas žalosna činjenica da nam takva pitanja postavljaju i sunarodnjaci u Hrvatskoj i ne samo to, neki pak još idu puno dalje, pa nas tako pokušavaju uvjeriti da ne pripadamo Hrvatskoj naciji i da nemamo pravo sudjelovati u aktivnostima RH. No svi mi Hrvati u svijetu trebamo se zapitati što su uzroci takvoga razmišljanja pojedinih osoba u Hrvatskoj. Smatram da te osobe možemo podijeliti u dvije u skupina.

Prva zlonamjerna skupina

Prvu skupinu sačinjavaju antihrvatski elementi koji svim sredstvima pokušavaju dijasporu odstraniti od RH. Ta skupina nam je jasna i Hrvatima u svijetu je jasno da toj skupini smetaju sva pozitivna djelovanja Hrvata u dijaspori iz razloga što žele, da se Hrvatska u svijetu pokaže u vrlo negativnom svijetlu. Toj skupini ne samo da smetaju Hrvati u dijaspori već im smeta sve ono što ima Hrvatski predznak. Oni će i dalje plakati za svojom propalom državom i za nas Hrvate u dijaspori ta je skupina u potpunosti nerelevantna.

No koja je to druga skupina?

U drugu skupinu možemo uvrstiti sve one koji su u potpunosti neupućeni o nama Hrvatima dijaspore, te ta ista skupina nažalost svakodnevno nasjeda na medijske spinove antihrvatskih struktura. Pa tako neki olako povjerovaše da su Hrvati u dijaspori Ustaše, te da su iz tog razloga morali napustiti Hrvatsku (to je samo jedan od mnogih primjera neupućenosti). Meni je jasno da su za antihrvatske elemente svi Hrvati Ustaše, no nedopustivo je da neki bez ikakve provjere povjeruju takvu u svakom pogledu neutemeljenu i lažnu tezu. U jednoj rečenici bi sažeo da je ta druga skupina neupućena o svim bitnim temama o Hrvatskoj  posebice o domovinskom ratu.

No upravo se mi Hrvati u dijaspori moramo suprotstaviti takvome trendu, te jasno artikulirati pitanje Hrvatske dijaspore u Hrvatsko društvo. Kada to već ne možemo učiniti kroz Hrvatski sabor u kojoj zahvaljujući izdajničkoj politici od 2000-te nismo dovoljnim brojem zastupljeni, to upravo moramo učiniti na ovakav način te putem medija. No nama Hrvatima dijaspore je jasno, da su anti hrvati i u većini medija pustili svoje korijene, pa smo tako zahvalni na svakom medijskom prostoru koji nam se pruža kako bi Hrvatski narod mogli informirati o svim našim aktivnostima. Želimo da se pozitivne stvari Hrvatske dijaspore prikazuju u javnom prostoru RH, te da one zasjene sve anti hrvate kojima je jedini hobi pljuvati po Hrvatskoj državi, Hrvatskim braniteljima i po cijelom Hrvatskom narodu. Kada se započne istinito izvještavati o Hrvatskoj dijaspori, onda će Hrvati dijaspore postati još snažniji faktor u ostvarivanju ponosne Hrvatske.

Davor Čelan/Priznajem.hr

Komentari

Komentari