Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020

47-godišnjak priveden zbog prijetnji ministru Božinoviću: “Triba vam metak prosvirat kroz glavu”

Zbog prijetnji upućenih putem Facebooka ministru unutarnjih poslova Davoru Božinovićui ravnatelju policije Nikoli Milini, u istražnom zatvoru završio je 47-godišnji Augustin Jozić zvani Tiki

Kako je priopćilo zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo ne navodeći identitete, muškarac je osumnjičen da je s ciljem da zastraši dvojicu državnih dužnosnika, korištenjem vlastitog Facebook profila na profilu jednog dužnosnika napisao da ako ništa ne poduzmu treba im “prosvirati metak kroz glavu”.

Kako se i dalje može vidjeti na Facebooku, ispod jednog statusa ministra Božinovića od 3. rujna, osumnjičeni Jozić je 4. rujna kasno navečer objavio niz komentara u kojima spominje određena, po njemu, naručena ubojstva. U posljednjem komentaru koji je objavio 21 minutu poslije ponoći napisao je sporni navod:

“Evo ti ako sad ovo ništa ne poduzmete ni vi ni Milina mater vam jebem triba vam metak prosvirat kroz glavu jer ovo je moja zemlja i moja hrvatska ja više ne biježim van vas ču sve progonit za časnu i slobadnu hrvatsku”.

Jozić je inače na svom profilu objavio više statusa u kojima proziva policiju i druge državne institucije, a također je pozivao na “Javno suđenje političarima” koje je bilo zakazano za 14. rujna ove godine u podne na Trgu bana Josipa Jelačića, piše Jutarnji.

Nakon što je policija nad njim provela kriminalističko istraživanje, tužiteljstvo je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložilo da mu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, što je sudac istrage i prihvatio.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> ANTE NAZOR RASKRINKO LAŽI: Pupovac se služi lažima velikosrpske povijesti

>>> DOKUMENT KOJEG SE VUČIĆ SRAMI: Evo dokaza da su njegovi preci prešli na katoličanstvo

>>> PUPOVAC HRVATSKOJ JAVNOSTI: ”Hrvatska je protjerala 300 tisuća srba i zato mora šutjeti”

Komentari

Komentari