Subota, 4 travnja, 2020

HRVATSKA ZASTAVA PREDVODI KOLONU: Pripadnici Hrvatske vojske na 14. obljetnici ulaska Litve u NATO

Pripadnici 1. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi sudjelovali su, zajedno s ostalim članicama Borbene skupine pod vodstvom Savezne Republike Njemačke, u taktičko–tehničkom zboru organiziranom u sklopu obilježavanja 14. obljetnice ulaska Republike Litve u NATO.

Na taktičko–tehničkom zboru naoružanja i opreme litavskog Ratnog zrakoplovstva i litavskih Oružanih snaga te sredstava kojima raspolažu pripadnici angažirani u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi, održanom 21. travnja 2018. godine u pripadnici Hrvatske vojske prezentirali su borbeno oklopno vozilo AMV 8X8 PATRIA i M-ATV te osobnu opremu i naoružanje.

U sklopu obilježavanja godišnjice ulaska Litve u NATO održana je i utrka „Runway run“ na kojoj je sudjelovalo više od 5000 trkača, među kojima i 50 pripadnika Borbene grupe, od kojih i deset hrvatskih vojnika. Na aktivnosti je sudjelovalo i dodatnih 200 pripadnika NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti, i to po 40 pripadnika njemačkih, francuskih, nizozemskih, norveških i hrvatskih oružanih snaga koji se nisu natjecali, a koji su za razliku od ostalih trkača, nosili borbenu opremu i osobno naoružanje. Prema procjenama organizatora, na ovom događaju sudjelovalo je oko 5000 posjetitelja i 5000 trkača.

Izvor: MORH

Komentari

Komentari