Subota, 8 kolovoza, 2020

Hrvatska tvornica bit će svjetski vrh u proizvodnji panela

U sklopu projekta “teškog” 86 milijuna eura u prvom valu u tvornici će se zaposliti 320 ljudi, a u drugoj fazi će ona imati 580 radnika.

“Ono što je Rolls-Royce među automobilima to je Panasonic u svijetu proizvodnje solarnih ćelija, sinonim za vrhunski proizvod kojemu mogu konkurirati tek dvije-tri tvrtke na svjetskom tržištu. Za točno godinu dana Bistra će, barem kad je u pitanju proizvodnja solarnih panela, biti jača od Panasonica”, kazao je za Lokalni.hr odvjetnik Dejan Bogdanović.

Projekt tvornice solarnih panela Bistru će na svjetskoj karti ne samo pozicionirati uz bok svjetskim gigantima proizvodnje tog proizvoda nego je i označiti kao lidera u toj branši. Tvornica će se u proizvodnji koristiti tehnologijom njemačke tvrtke Singulus kakvu već godinama pokušavaju razviti i Amerikanci, Meksikanci, Japanci, Kinezi i mnogi drugi veliki svjetski igrači.

“Solarne ćelije koji će se proizvoditi u Bistri imat će efikasnost od 21,5 posto, dok one Panasonicove koje se mogu naći u prodaji imaju 19 do maksimalno 20 posto efikasnosti”, pojašnjava Bogdanović koji zastupa inozemne invenstitore koji rade na projektu izgradnje tvornice.

Tvrdi da će se u sklopu projekta “teškog” 86 milijuna eura u prvom valu u tvornici će se zaposliti 320 ljudi, a u drugoj fazi će ona imati 580 radnika.

Komentari

Komentari