snimka zaslona

HRVATICA IZ NJEMAČKE VELEPOSLANIKU BAKOTI: “Kad mislite stati u obranu gospodina Neuera i objasniti Nijemcima da Thompson nije fašist”?

Podijeli
Hrvatica iz Njemačke, Branka Raguž, odgovorila je na Facebooku hrvatskom veleposlaniku u Njemačkoj Gordanu Bakoti, u vezi njegovog javljanja u vezi napada njemačkog tiska na vratara reprezentacije Manfreda Neuera zbog pjevanja “Lijepa li si”, a odgovor prenosimo:

“Lijepo je da ste ovo objavili. Već sam se bila zabrinula da Vam se možda nije nešto dogodilo. Dok traje medijski linč na vratara njemačke reprezentacije gospodina Neuera, jer je na odmoru u Hrvatskoj pjevao, zamislite “spornu pjesmu Lijepa li si”, dok se Hrvate opet zbog toga etiketira kao krvoločne fašiste koji slušaju nekog fašističkog pjevača Vi glumite gluhonijemog. Do kad gospodine Bakota?

Kad se mislite oglasiti u ovom slučaju? Kad mislite stati u obranu gospodina Neuera zbog kojeg je valjda više Nijemaca posjetilo Hrvatsku nego zbog HTZ, koji svakog ljeta svoj novac troši u Hrvatskoj iako bi mogao na mnogo skuplje i luksuznije destinacije?

Kad mislite Nijemcima objasniti da Thompson nije fašist, da “lijepa li si” nije sporna pjesma o stvaranju Herceg Bosne, nego pjesme o ljepoti Hrvatske i zajedništvu Hrvata, pa tako i onih iz Bosne i Hercegovine.

Kad mislite objasniti njemačkoj javnosti da Hrvati nisu fašisti, a RH nije fašistička tvorevina, nego država u kojoj pripadnici nacionalnih manjins imaju svoje zastupnike u saboru pa se s njima i vlada stvara?

Kad mislite početi raditi posao za kojeg ste bogovski plaćeni od hrvatskih poreznih obveznika? (nemojte mi sad priču o tomu kako izvandomovinski Hrvati ne plaćaju porez).

Zbog čega još niste reagirali? Nemar? Manjak volje? Nerad? Što mi Hrvati entuzijasti druge i treće generacije moramo raditi Vaš posao? Očekujem od Vas u sljedeća 24 sata reakcije u njemačkoj javnosti. Ako Vam treba inspiracije, na mom profilu imate prijevod “sporne pjesme” i moju reakciju koja je otišla na redakciju “Der Spiegel”. Srdačan pozdrav.

Komentari

Najnovije