Subota, 5 prosinca, 2020

HRVATI U BIH ZAVAPILI: Ovo je je jedini način da opstanemo! Moramo promijeniti zakon

Hrvatska demokratska zajednica BiH pozvala je u petak vodeće bošnjačke i srpske političke stranke na otvaranje razgovora o sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva te održavanje izbora u gradu Mostaru nakon što je ovoga tjedna Europski sud za ljudska prava proglasio diskriminacijom činjenicu da Mostarci jedanaest godina nisu imali mogućnost birati novu gradsku vlast.

“Izmjene Izbornog zakona vezane za lokalne izbore u Mostaru dio su šireg dogovora političkih dužnosnika u BiH vezanih i za predstavljanje u okviru Predsjedništva BiH i Doma naroda FBiH”, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Iz ove stranke su dodali kako bi provođenje izmjena Izbornog zakona omogućile funkcionalnu vlast, uspostavu legitimnog predstavljanja na svim razinama vlasti i uklanjanje diskriminirajućih zakonskih odrednica koje narušavaju samostalnu izbornu volju konstitutivnih naroda.

Smatraju kako su izmjene Izbornog zakona od suštinske važnosti pri čemu su pozvali na konstruktivan dijalog kako bi se zajamčila ravnopravnost konstitutivnih naroda i svih građana BiH.

“Jednakopravnost i legitimno predstavljanje naroda u BiH nužni su za napredak BiH i, u konačnici, za dovođenje naše zemlje pod okrilje NATO-a i Europske unije”, navodi se u priopćenju. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MODRIĆU PREKIPJELO I ODLUČIO JE SVE JAVNO REĆI: Kapetan Vatrenih progovorio o velikoj krizi i drami oko suigrača
>>> PRAVOSLAVNI BRANITELJ OPAKO ODGOVORIO KOLINDINOJ FRIZERKI! ‘Dođi i prebroj moja krvna zrnca…’
>>> ZVIJER VOJSKE VRS-e KOJA JE SPALILA 57 ŽIVIH LJUDI U VIŠEGRADU OSUĐENA NA SAMO 20 GODINA ZATVORA…
>>> Real Madrid izvjesio cijenu za Luku Modrića koji odlazi iz kluba: Talijani otkrili koja mu je nova destinacija

 

Komentari

Komentari