Četvrtak, 28 svibnja, 2020

Hrvati krenuli na skijanje, na Bregani se čeka i do sat i pol

Na zimski odmor u planine uputilo se oko 200 tisuća Hrvata jer je počeo takozvani hrvatski skijaški tjedan. Putuju uglavnom prema Italiji, Austriji i Sloveniji. Promet je pojačan na autocestama A3 Bregana-Lipovac i A2 Zagreb-Macelj u smjeru Slovenije. Gust je promet i gužve su na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Srbijom na ulazu u Hrvatsku te sa Slovenijom na izlazu.

Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. HAK vozače moli za strpljenje i razmijevanje! HRT javlja da se na graničnnom prijelazu Bregana za prelazak granice u prijepodnevnim satima čekalo i do sat i pol.

Na graničnom prijelazu Rupa nema gužvi i čekanja, dok su na Pasjaku kolone duge i čeka se oko jedan sat. Preko tih dvaju prijelaza, osim Riječana, ide i velik broj Dalmatinaca, i to većinom na talijanska i austrijska skijališta, prenosi tportal

Gust promet i gužve očekuju se tijekom cijelog dana na većini graničnih prijelaza s BiH i Srbijom na ulazu u Hrvatsku te sa Slovenijom na izlazu.

Rano jutros su najduža čekanja bila su do 45 minuta na prijelazima Bajakovo i na Stara Gradiška na ulazu u Hrvatsku.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Komentari

Komentari