Nedjelja, 31 svibnja, 2020

Hrvata iz Stuttgarta pretukli zbog ‘krivog’ dresa

Navijača Stuttgarta,  37-godišnjeg  Marija Šolića  jučer su kod hotela San Antonio u Podstrani kod Splita fizički napala, a potom i pretukla petorica mladića od kojih najstariji imao 19 godina.

Kako je za Fenix-magazin ispričao Nikola Šolić, predsjednik nogometnog kluba Croatia Reutlingen, koji je i stric napadnutog, on i njegov sinovac Mario Šolić su šetali plažom od Podstrane prema hotelu Lav.

-Mario je na sebi imao dres njemačkog bundesligaša Stuttgarta. Skupina od pet mladića im je pristupila te su na engleskom jeziku pitali Marija čiji to dres on nosi, ispričao je Nikola nastavljajući kako im je Mario također na engleskom jeziku odgovorio da je to dres njemačkog bundeligaša Stuttgarta.  Na to su mu oni naredili da ga skine jer se navodno takav dres ne smije nositi “tu kod njih”.

Mario je odbio skinuti dres, nakon čega su ga oni napali i pokidali mu dres. Marijov stric Nikola Šolić pokušao je zaštiti sinovca,  s kojim je doputovao kako bi bili svi zajedno za godišnjicu smrti Marijova pokojnog oca, a Nikolina brata.

-Napadači su pritom napali i mene, ispričao je Nikola.

Šolići su odmah napad prijavili policiji. Napadači su vrlo brzo identificirani i ustanovljeno je kako ih je predvodio 19-godišnji M. G.,  već od ranije poznat policiji.

U fizičkom napadu Mario je doživio ozbiljne ozljede glave, koje su ustanovljene i u bolnici na Firulama gdje mu je pružena pomoć. Ozljede su vidljive i na fotografijama koje su poslane Fenixu.

Predsjednik Croatije Nikola Šolić  izjavio je za Fenix kako su odmah podnijeli kaznenu prijavu protiv napadača te da će protiv njih pokrenuti i civilni postupak. Šolić je začuđen da se u Hrvatskoj mogu događati ovakve stvari i napadati ljudi koji nose dres njemačkog kluba za kojega navija i velika većina Hrvata iz Stuttgarta te cijelog Baden-Württemberga.

– Hoće li isto tako bande raznoraznih “navijača” terorizirati i druge ljude koji će za vrijeme Svjetskog prvenstva koje danas počinje u Rusiji nositi navijačke dresove svojih reprezentacija i klubova – zapitao se Šolić


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> SMRT NA BIOGRADSKOJ PLAŽI: ‘Posvuda krv, krici i jauci…’ Znate li za mlade kupače koje su ’93. pobili ‘zvončići’?

>>> (VIDEO) INTERNET GORI: Saudijski princ i ruski predsjednik hit na internetu; pogledajte što se dogodilo u loži kod ‘sumnjivog’ gola

>>> RUSI UPOZORAVAJU: Kosovske oružane snage napadaju Kosovo čim započne Svjetsko prvenstvo u nogometu!

>>> Hrvatski radnici u Njemačkoj u panici: ‘Ne znam kako ćemo podnijeti ovakav udarac’

Komentari

Komentari