Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

HRVAT UHIĆEN U BAVARSKOJ: Njemački medij javlja o neobičnom privođenju

NJEMAČKI medij javlja o neobičnom privođenju u Bavarskoj u koje je bio uključen jedan Hrvat. Naime, Hrvat koji živi u Njemačkoj ostao je dužan Njemačkoj 15 tisuća eura, zbog čega je njemačka policija izdala nalog za njegovo hapšenje.

44-godišnjak je krenuo svojim autom na minhenski aerodrom s namjerom da leti za Hrvatsku, ali nije ušao u avion jer ga je policija zaustavila na cesti, a kod pregleda putnih dokumenata pokazalo se da je za njime raspisana tjeralica.

Hrvat je 2017. osuđen zbog odugovlačenja insolvencije svoje firme na novčanu kaznu od 14 400 eura, koju je onda mjesecima ignorirao unatoč upozorenju institucija. Trebao je platiti i 158 eura troškova procesa, a u međuvremenu su se nakupile i određene kamate, te je njegov dug narastao na već spomenutih 15 tisuća eura.

Zahvaljujući prijatelju Hrvat brzo izašao iz zatvora

Policija je Hrvatu ponudila da plati kaznu na licu mjesta, ali on nije kod sebe imao toliki novac, te su ga zbog toga odveli u pritvor.

No, Hrvat je onda nazvao jednog sunarodnjaka, koji je za njega platio kaznu od 15 tisuća eura, te je pušten na slobodu.
Süddeutsche Zeitung baš tu informaciju izvlači u naslov u vijesti o ovom događaju: “Drug pomogao s 15 tisuća eura”. Također konstatiraju da uhapšenom Hrvatu “očito nisu važna pravila i propisi”.

Ističu i da je ovo jedan od rijetkih slučajeva da je novčana kazna zbog koje je netko priveden ovako visoka, te da je većinom riječ o kaznama od nekoliko stotina eura, ponajviše za prometne prekršaje.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Legenda podržala Kovača: “Navijači ga vole zbog dvije stvari”
>>> Rakitić pronašao novi klub; otkriveno kakvu je ulogu u tome imala njegova supruga!
>>> Pobjednik Dore u šoku: ‘Nema spasa, nastup je propao’
>>> MEDIJI GA SLAVE A: Šaban Bodrio srpsku gardu, živio u Titovom stanu, družio se s Arkanom…
Komentari

Komentari