Subota, 28 ožujka, 2020

Hrvat švercao migrante: “Zamolio me prijatelj Aco iz Srbije da ih povezem”

PROTIV hrvatskog državljanina s prebivalištem u Austriji Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu zbog pokušaja krijumčarenja migranata, javlja Kaportal. Policija ga je presrela 22. srpnja oko 23.30 u Broćancu, a istragom su utvrdili da je za 500 eura koje mu je dao stanoviti Aco, Škodom Octavijom stigao na dogovoreno mjesto, međutim stigla je i policija pa se dao u bijeg ne ukrcavši ilegalne putnike. Kasnije je zaustavljen u Oštarskim Stanovima i uhićen.

Kaže da ga je zamolio prijatelj Aco iz Srbije da ih pokupi

Okrivljenik pred državnim odvjetnikom nije iznio baš uvjerljivu obranu. Kazao je da ga je prijatelj iz Srbije Aco zamolio da pokupi tri do četiri osobe i preveze ih do Šapjane te navodi da mu je dao točnu lokaciju gdje da ih pokupi. Kaže da je počeo bježati jer je ugledao svjetla kojih se prestrašio.

Policajci koji su ga uhvatili svjedoče da su u šumi uočili veći broj osoba koje su stajale blizu ceste pa su posumnjali da čekaju nekoga tko će ih povesti. To se i dogodilo. Stigla su dva vozila, Škoda i Lancia austrijskih tablica. Oni su prema skupini uperili lampe i povikali “Stop Policija”.

Svi su legli na pod, osim vozača Škode koji je krenuo naglo unatrag i pritom udario vozilo iza sebe te pobjegao dalje na glavnu cestu. Vozač drugog vozila ostao je na mjestu događaja, radilo se o austrijskom državljaninu. Utvrdili su da je u šumi bila 21 osoba bez ikakvih dokumenata. Vezom su javili kolegama o bijegu te je Škoda desetak minuta kasnije zaustavljena.

Komentari

Komentari