epa08926251 Filip Zubcic of Croatia reacts in the finish area during the second run of the men's giant slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup event in Adelboden, Switzerland, 08 January 2021. EPA/PETER SCHNEIDER

HRVAT OPET NA POSTOLJU! Filip Zubčić drugi u Adelbodenu

Podijeli

Najbolji hrvatski skijaš osvojio je fantastično drugo mjesto u veleslalomu u Adelbodenu.

Za pobjednikom Francuzom Alexisom Pinturaultom zaostao je1.04 sekunde, dok je od trećeg Švicarca Marca Odermatta bio brži za sedam stotinki.

Zubčić je tako ponovio prošlogodišnji plasman u Adelbodenu kada je također bio drugi iza Slovenca Žana Kranjeca.

Nakon što je u prvoj vožnji ostvario treće vrijeme sa 97 stotinki iza Pinturaulta, a samo jednom iza Odermatta, Zubić je odlično odvezao i drugu vožnju u kojoj su od njega brži bili samo Pinturault i Austrijanac Roland Leitinger, ali samo za sedam, odnosno četiri stotinke, pa je uspio preskočiti Odermatta te po treći put u karijeri doći do drugog mjesta u veleslalomu u Svjetskom kupu. Uz dva druga mjesta iz Adelbodena, ima i drugu poziciju iz Hinterstodera prošle sezone.

Zubčiću je ovo šesto postolje u karijeri, ima i dvije pobjede, lani u Yuzawa Naebi te prije mjesec dana u Santa Caterini gdje je dva dana potom bio i treći.

Podsjetimo, Filip Zubčić je prije dva dana osvojio peto mjesto u slalomskoj utrci za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu, u svom rodnom gradu, što mu je najbolji rezultat u karijeri u ovoj disciplini, zaostavši za iznenađujućim pobjednikom Nijemcom Linusom Strasserom za 47 stotinki.  To je najbolji slalomski rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića.

U redoslijedu veleslalomaša Zubčić je ostao treći sa 288 bodova, vodeći Odermatt ima 350, a drugi Pinturault 340.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Zubčić je četvrti sa 375 bodova. Ispred njega su Pinturault sa 575, Norvežanin Alexander Aamodt Kilde sa 515 i Odermatt sa 451.

Novu priliku za odličan rezultat Zubčić će imati već u subotu kada je u Adelbodenu na programu još jedan veleslalom.

Komentari

Najnovije