Nedjelja, 16 veljače, 2020

HRAST ODRŽAO KONFERENCIJU ZA TISAK Zajedništvom na desnici protiv nedomoljubne Vlade

HRAST – Pokret za uspješnu Hrvatsku danas je u prostorijama Sabora RH održao tiskovnu konferenciju na kojoj su nastupili predsjednik ove stranke Ladislav Iličić i saborski zastupnik ove stranke Hrvoje Zekanović. Stranka je izdala i priopćenje za javnost kojega donosimo u cjelosti:

Hrvatska vanjska politika ne vodi suverenističku politiku. Potezi koje vuče Vlada samo su neuvjerljivi pokušaji stvaranja slike o brizi za nacionalne interese. Vlada danas nema čak niti jasan stav o rehabilitaciji četništva u Srbiji za kojeg se  nedvosmisleno može reći da spada među najgore zločinačke ideologije nastale u vrijeme drugog svjetskog rata.

Ratifikacijom Istanbulske konvencije Vlada je pokazala da ne može voditi Hrvatsku kao suverenu državu koja sama može odlučivati u kojem će se smjeru razvijati već kao idološka kolonija prihvaća dokumente koji štete hrvatskoj kulturi i vrijednostima.

Stoga smatramo da Hrvatskoj nužno treba zajedništvo svih vjerodostojnih snaga na desnici koje će jasno artikulirati politiku Republike Hrvatske kao suverene države!

Hrast kao politička stranka jednako tako poziva na zajedništvo i u dvije inicijative za skupljanje potpisa za pokretanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije i promjenu izbornog sustava. Pozivamo svu demokršćansku i domoljubnu Hrvatsku da ne upadnemo u zamke koje nam podmeću kako bi nas zavadili. Samo sa zajedništvom možemo napraviti pravi posao!

Hrast daje svesrdnu podršku građanskoj inicijativi „Istina o Istanbulskoj“ kako bi se na referendumu otkazala Istanbulska konvencija. Niti u jednoj zemlji koja je tu konvenciju ratificirala nije se smanjilo nasilje nad ženama, čak se u nekim značajno povećalo. Dakle, jasno je da se tu radi o konvenciji koja želi mijenjati hrvatsku kulturu, tradiciju i vrijednosni sustav. Zato je jako važno da je građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ okupila tako velik broj ljudi i udruga, jako nam je drago da su se u tu referendumsku inicijativu uključili i branitelji i udovice branitelja, koji su bili inicijatori i organizatori velikih skupova u Zagrebu i Splitu.

Rasprava o Istanbulskoj konvenciji značajno je utjecala i na političku situaciju. Vidimo da se popularnost stranaka u proteklim mjesecima značajno promijenila. Primjerice, rejting HDZ-a je u proteklim mjesecima pao za 7-8% u čemu sigurno značajnu ulogu ima Istanbulska konvencija. Očito je upravo ova tema najutjecajniji čimbenik u ostvarivanju cilja, a to je da u Saboru dobijemo predstavnike koji će zastupati vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski narod. Zato pozivamo sve koji to žele da se zajedno angažiramo oko skupljanja potpisa za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije.

Hrast svakako podržava i želju za promjenom izbornog zakona. Nužno su nam potrebne promjene u tom zakonu. Hrast je spreman doprinijeti tim promjenama svojim prijedlozima kako bi te promjene bile što učinkovitije i kako bi nam izborni zakon bio što pravedniji. I u ovoj temi pozivamo na zajedništvo. Najbolje bi bilo da se svi, nakon što zajedno skupimo potpise za otkazivanje Istanbulske konvencije koja je sad vruća tema u javnosti, posvetimo temi promjene izbornog zakona”, stoji u Priopćenju za javnost a kojega smo dobili iz stranke HRAST – Pokret za neovisnu Hrvatsku.

Anto Pranjkić/Priznajem.hr

Komentari

Komentari