Nedjelja, 7 lipnja, 2020

HOS OBILJEŽIO 10 TRAVNJA: Skejo – Vjerujem da će u budućnosti Hrvatska vojska s pokličem ‘Za dom spremni’ pozdravljati svoju domovinu

Željko Glasnović poslao im je pismo u kojem je naveo da Hrvatskom vlada udbaško komunistički kalifat

HOS-ovci su danas u Splitu pred spomenikom palim pripadnicima postrojbe u Ulici Ruđera Boškovića, uz uzvike ‘Za dom spremni’ proslavili 27. obljetnicu osnutka IX. bojne Rafael vitez Boban. Marko Skejo ratni zapovjednik postrojbe prisjetio se 46 poginulih pripadnika, ali i svih onih branitelja koji su položili živote na oltar domovine u svim ratovima kroz povijest. Kritizirao je namjeru ratifikacije Istanbulske konvencije i pozvao sve da se u četvrtak u 18 sati pridruže prosvjedu protiv ratifikacije na splitskoj Rivi.

– Mi smo se borili da naše obitelji imaju sigurnost, da nam djeca rastu u miru i ljubavi svojih baka i djedova, braće i sestara, a vidimo da se sve više daje prostora onima koji ne priznaju obitelj, koji ne priznaju ulogu oca i majke kao prirodne odgajatelje i zaštitnike svoje djece. Mi smo se borili da naša djeca imaju pravo na miran san, na život, a sve su glasniji oni koji se bore za zakone u ime neke lažne slobode, koji oduzimaju život onima najmlađima već u majčinoj utrobi, koji ne cijene požrtvovnost majki i očeva koji su vjekovima i generacijama u kršćanskoj vjeri, vjernosti Bogu i domovini odgajali generacije heroja – rekao je Skejo i dodao kako su se oni borili za to da bi mladi mogli izgrađivati zemlju, a da smo svjedoci kako su danas prisiljeni otići u svijet.

– Teška je suza majčina, teška je suza djetetova, ali je još teža suza ratnika i idealiste koji se svakog dana osvjedočuje kako se oni koji se kunu u naše vrijednosti, izigravaju i nisu vjerodostojni u svojim riječima i obećanjima – kazao je Skejo o objasnio kako on smatra da je pozdrav ‘Za dom spremni’ najsvetiji pozdrav u domoljubnom žargonu.

– Vjerujem da će u budućnosti Hrvatska vojska s tim pokličem pozdravljati svoju domovinu. Mi smo se borili jer smo vjerovali da imamo našu inteligenciju koja će voditi državu, a ovi su nas izdali – rekao je prenosi dalmatinskiportal

Prošle je godine na obilježavanje obljetnice osnivanja ove postrojbe, koja se obilježava 10. travnja na dan osnivanja NDH, došao i saborski zastupnik Željko Glasnović. Ove je godine poslao pismo u kojem je poručio da borba još nije završena i da se danas događa na ‘drugačijem bojnom polju i na više fronti istovremeno’.

– Živimo i djelujemo u najsloženijim vremenima u povijesti. Umjesto da u praksi hrabro živimo svoju vjeru, mnogi od nas su se predali zloduhu apatije, jala i ravnodušnosti. Prepustili smo se zlodusima bespomoćnosti i beznađa koji nam se perfidno serviraju. Tu percepciju kreiraju i na životu drže sile tame po svojim slugama i mnogim Hrvatima koji u svojim kromosomima imaju utisnut pečat boljševičkog sotonizma. Hrvatski biskup je nedavno na misi izrekao istinu koju svi prešućuju, a to je da Hrvatskom vlada udbaško komunistički kalifat – poručio je Glasnović.

Državni tajnik u Ministarstvu branitelja Ivan Vukić rekao da nije zadovoljan zakonom i da je očekivao puno više, ali je okupljenima poručio kako moraju biti realni i da se ‘s lancunom moraju pokriti onoliko koliko je dug’.

Komentari

Komentari