Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

HORVAT DIŽE MORAL : Kakvo plakanje? Idemo ‘ratovati’ i izboriti polufinale!

Jutro poslije nije bila „tiha misa“, daleko od toga. Previše ti dečki imaju u nogama da bi se raspali ili rasplakali zbog jednog poraza.

Oni nisu, ali nebo nad Splitom jest, padalo je kao da sutra ne postoji, mogao si se samo sakriti u kafić i odslušati stari Abbin hit… Waterloo. Finally facing my Waterloo. Hoće li i naš rukometni Napoleon požaliti što se vratio sa svoje Elbe?

“Ubila nas obrana”

Červarov pomoćnik Hrvoje Horvat bio je čak i dobro raspoložen… Do njega je sjedio Zlatko Horvat, krilo. „Kojeg Horvata pitate“, zabavljao se mali Cveba, Zlatko se pridružio kad je došao njegov red: „Čekajte, jesu sva ova pitanja bila za mene? Uzeo si mi riječ!“ piše vecernji

Naravno, bilo je i ozbiljno jer takva je i sad situacija u kojoj se našla hrvatska reprezentacija uoči drugog kruga Eura. Otvaramo ga utakmicom s Bjelorusijom (20.30, Arena Zagreb).

– Opet idemo težim putem. Izgubili smo dva boda, nismo očekivali. Zakomplicirali smo si situaciju, ali i dalje ovisimo sami o sebi. Napravit ćemo dobru analizu jer igra u utorak navečer nije bila dobra u puno segmenata.

Ponovio je Červarovu mantru – obrana nas je ubila koliko i raspoloženi Šveđani.

– To je jedan od glavnih uzroka poraza. Šveđani su nas dobro raširili s prelascima na drugog pivota. Kad puca ta jezgra naše obrane, otvoren je cijeli gol. Igrali su čak atipično za Skandinavce, svaki im je napad bio ciljan, precizan, nevjerojatno strpljiv, dok god se ne izrazi baš čista šansa. Kad smo ostajali pliće u obrani, zabijali su nam kroz sredinu. Kad smo izašli na njih, bacali su na crtu. Na to se sve nadovezalo i par tehničkih pogrešaka u napadu za što je opet kriva obrana jer je stavila ogroman pritisak na leđa šuterima.

Bilo je problema i u napadu, ali…

Komentari

Komentari