Četvrtak, 24 rujna, 2020

Horor u Dalmaciji: Majka silovala vlastitog sina, dobila četiri godine i 11 mjeseci zatvora

Na Županijskom sudu u Splitu donesena je presuda protiv 47-godišnjakinje iz Dalmacije koja je osuđena na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog dva spolnog odnošaja s djetetom te spolnu zlouporabu djeteta starijeg od 15 godina. Riječ je o njezinom vlastitom sinu.
Tijekom postupka utvrđeno je da se stravični zločin odvio i to prvenstveno temeljem psihologijskog vještačenja danas punoljetnog mladića.
Kako piše 24sata, stav vještakinje je bio kako je sad već punoljetni mladić te stvari doista proživio, kako nije riječ o izmišljotinama, što se uz neke posredne iskaze svjedoka  pokazalo dovoljnim za osuđujuću presudu.
Na sudu se otkrilo kako je dječaka zlostavljala njegova majka tijekom 2007. i 2008. godine, nakon razvoda, kada mu je skidala odjeću te stavljala spolni organ u usta unatoč njegovom protivljenju. U presudi stoji i da ga je desetak godina kasnije, kada je imao 17 godina, prisiljavala u desetak navrata na spolne odnose, prijeteći da će ga fizički kazniti ili potjerati iz kuće.
Ona je za svako nedjelo dobila po tri godine zatvora, a uz jedinu olakotnu okolnost da ranije nije osuđivana, dobila je četiri godine i 11 mjeseci zatvorske kazne. Na sudu se branila kako ništa od toga nije istina već joj bivši suprug namješta cijeli slučaj.
Danas punoljetni mladić ne živi s njom od početka prošle godine, kada je provela gotovo dva mjeseca u istražnom zatvoru te je potom određena mjera zabrane kontaktiranja sa sinom.
Komentari

Komentari