Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

HOĆE LI OVAKO IZGLEDATI NOVI MAKSIMIR? ‘Okvirni rok je tri godine i u tom bismo ga razdoblju mogli izgraditi’

Podijeli

Navijači Dinama su nakon povijesnog razbijanja Atalante dobili još jednu sjajnu vijest

Definitivno je jasno da će vaš i naš dom, Dinamo, ostati u Maksimiru. U suradnji s Gradom ćemo na temeljima ovoga stadiona graditi novi. Mislim da priču privodimo kraju. Okvirni je rok tri godine i u tom bismo razdoblju mogli izgraditi suvremeni stadion u Maksimiru. Riječ je o cijelom kompleksu koji uključuje i atletski stadion na Sveticama, bazen već ionako postoji, a bila bi tu i podzemna javna garaža na Borongaju koja bi služila posjetiteljima Dinamovih utakmica. Sve je to velika obaveza i nadam se da ćemo je u suradnji s Gradom uspješno realizirati.

‘Nedostaje samo pečat’

Poručio je to početkom mjeseca predsjednik Dinama Mirko Barišić. U petak prijepodne potvrda njegovih riječi stigla je iz usta gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

“Nije Dinamo slučajno uspio. Grad Zagreb je u 20 godina u njega uložio 550 milijuna kuna. Treba ulagati u sport, prepoznati sport. Jedan od tri projekta je da krenemo u izgradnju Dinamovog stadiona na istom mjestu. Dok se usuglasimo oko nacionalnog stadiona, mi ćemo izgraditi Dinamov. Gradnja je dogovorena još prije 20 dana, nedostaje samo pečat”, kazao je Bandić.

Sada se samo postavlja pitanje kakav stadion u Dinamu misle graditi.  Ranije su govorili da im je, među ostalim, uzor stadion u Beču na kojem igra Rapid. On je otvoren u ljeto 2016., ima kapacitet od 28 tisuća sjedećih mjesta, a koštao je 53 milijuna eura.

Nagađa se da bi i izgradnja novog Maksimira koštala između 50 i 70 milijuna eura u što treba uračunati u desetak za rušenje postojećeg.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> PONIŠTITI ĆE FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA? Francuzi protiv Hrvatske igrali dopingirani!?
>>> Crnogorska svadba: Brak je trajao tri sata, obitelji zaratile radi srpske pjesme
>>> PLENKOVIĆ UZVIKNUO: Ja sam predsjednik Vlade
>>> Sud u Sisku presudio: ‘Za dom spremni legalni je i službeni znak ratne postrojbe koji je izraz volje i legaliteta vlasti RH’
Komentari

Najnovije