HNS-ova zastupnica: “Ne kažem da je romska manjina problematična, ali na Badnjak su provalili u kuću moje majke, opljačkali je i pretukli”

Podijeli

HNS-ova zastupnica Božica Makar iz Ludbrega govoreći za saborskom govornicom o sigurnosti građana i (ne)provođenju zakona, na rubu suza ispričala je osobnu priču, prenose 24sata.

– Nedavno sam i sama osjetila u svojoj obitelji što znači nesigurnost. U noći na Badnjak u kuću moje 82-godišnje majke došli su razbojnici, opljačkali je, isprebijali, završila je u bolnici nepokretna. Utvrđeno je da se radilo o pojedinicima romske nacionalne manjine, koji su doselili nedavno i imaju evidentiran niz prekršaja. Ne želim generalizirati i reći da je romska nacionalna manjina problematična, ali, nažalost, velik dio pojedinaca jest – istaknula je dodavši kako se mještani ne usude izaći na ulice.

Ističući kako je sigurnost u vlastitom domu postala osnovni problem, pozvala je da se napokon počnu provoditi zakoni. “Ne tražimo ništa drugo nego da se isti zakoni primjenjuju za sve, bez obzira na to radi li se o Hrvatima ili pripadnicima pojedine manjine”, poručila je. Prst je uprla i u pravosuđe. “Točno je da imamo premalo policije i socijalnih radnika, ali kad oni odrade svoj posao, pravosuđe bi trebalo odraditi svoj, a ne da zakaže”, poručila je Makar dodavši kako treba posebnu pažnju posvetiti zanemarivanju romske djece te na njihovo školovanje.

Smatra da bi već povećanjem broja policijskih patrola porasla sigurnost, pa je zamolila ministra unutarnjih poslova da poveća broj policajaca u policijskoj postaji Ludbreg i tako pomogne građanima toga kraja da počnu normalno živjeti.

I Maras govorio o pravosuđu

Primjedbe na račun pravosuđa iznio je i Gordan Maras (SDP). “Vidimo proteklih dana da naše pravosuđe, koje je rak-rana cjelokupnog društva, ne radi dovoljno brzo neke stvari, pa je tek nakon desetak godina potvrđena optužnica protiv članova zagrebačke Gradske uprave za štetu od 151 milijun kuna nanesenu Gradu u aferi Krašograd”, rekao je Maras.

Primijetio je pritom kako je pravosuđe ažurno prema običnim ljudima, dok kod moćnika koji zloupotrebljavaju povjerenje građana afere traju godinama. Javnost i sve koji prate događaje u Zagrebu pozvao je da se upitaju koliko se ljudi iz Uskoka i DORH-a zaposlilo u zagrebačkoj Gradskoj upravi. “Zapitajte se da vidite kako stvari funkcioniraju i kako Bandić javnim utjecajem i novcem kupuje taj spori proces i na neki način zaštitu od progona za netransparentno i nedopustivo upravljanje Zagrebom”, prozvao je Maras.

Komentari

Najnovije