fbpx
Nedjelja, studeni 17, 2019

HNS-ov Vrdoljak tvrdi: ‘Nikada nisam prijetio, posebno ne obitelji’

Nakon što je u javnost procurila vijest kako je potvrđena optužnica protiv predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka zbog prijetnji koje je 2015. kao ministar gospodarstva uputio hrvatskom članu Uprave NE Krško Hrvoju Perhariću, Vrdoljak je sazvao konferenciju za medije.

Vrdoljak tvrdi da je protiv njega podignuta lažna kaznena prijava.

“Odmah na početku želim adresirati i pojasniti stvari – u pitanju je prijava na temelju lažnog iskaza i to ću i dokazati jer demokratske institucije su temelj demokratskog sustava i bez obzira što prijavu odbacujem institucije poštujem. Nikada nisam prijetio, posebno obitelji, jer je i meni obitelj najveća vrijednost. A sve što želim da izađe iz ovog slučaja je istina”, rekao je Vrdoljak.

U mandatu gospodina Perharića Republika Hrvatska je izgubila preko dvije milijarde kuna i tada sam želio zaštiti hrvatske interese, poduzetnike i tvrtke”, tvrdi Vrdoljak.

“Čovjek je dao lažni iskaz jer sam ga pozvao na odgovornost štiteći hrvatske nacionalne interese”, kaže šef HNS-a.

“Ne da se ne skrivam, nego s ovog mjesta pozivam sve medije, institucije da do zadnjeg detalja istraže poštuje li se međudržavni ugovor i da utvrde jesam li u pravu kada kažem da se ne poštuje”, rekao je Vrdoljak na konferenciji.

Vrdoljak je rekao da će neke detalje o postupku iznositi na sudu.

“Ja vam samo imam jednu činjenicu, to nije osobni odnos ministra gospodarstva i kolege Perharića. To je interes RH. I potpuno je irelevantno koji je to sat ili datum bio. Relevantno je da sam tražio odgovornost čovjeka koji je godinama uništavao radna mjesta u Hrvatskoj. Ja prijavu odbijam. To je lažna prijava na lažnom iskazu, ali poštujem institucije RH”, ponovio je Vrdoljak.

Podsjetimo, prema neslužbenim informacijama riječ je o optužnici iz studenoga 2017. koja je ovih dana potvrđena na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Prema pisanju medija razlog prijetnji navodno je bila Vrdoljakovo inzistiranje da Perhanić podnese ostavku na mjesto člana uprave Nuklearne elektrane Krško.

Optužnica je podignuta nakon što je Perhanić Vrdoljaka prijavio zbog prijetnje koju mu je navodno izrekao krajem 2015. kada je bio ministar gospodarstva, prenosi N1

Nakon informacije o optužnici Vrdoljak je na Facebooku objavio da je “kao ministar gospodarstva, štiteći interese Republike Hrvatske”, tražio odgovornost hrvatskog člana uprave Krškog Hrvoja Perharića zbog “nepoštivanja državnog ugovora na hrvatsku štetu”.

“Prema mojim informacijama, na preporuku slovenskih odvjetnika i slovenskog člana Uprave, predloženo je podizanje lažne kaznene prijave. Prijava se temelji isključivo na lažnom iskazu Hrvoja Perharića s ciljem očuvanja isključivo slovenskog interesa. Zbog ponašanja slovenske strane, uz podršku Hrvoja Perharića, Hrvatska gubi stotine radnih mjesta. Sutra ću ujutro iznijeti detalje na izvanrednoj konferenciji za medije”, objavio je Vrdoljak u četvrtak predvečer.

Komentari

Komentari