FaH
HDZ posljednjih nekoliko mjeseci prolazi kroz teške unutarstranačke probleme koji tek kada postanu toliko veliki da se ne mogu prešutiti, dospijevaju u javnost. Čuda je to perverzija kada se vodeći mediji više bave oporbom nego vladom. U koaliciji čini se nema nikakvih problema a unutarstranački sukobi prolaze u tonu hvale za Plenkovića od strane političkih analitičara pa čak i onih najljevijih. Od Mirely Holy pa do Puhovskog koji žale Plenkovića koji se nikako ne uspijeva riješiti takozvane ”ekstremne desnica” unutar HDZ. HDZ je postao najveća oporba sam sebi a mediji su kao i inače na lijevoj strani.
‘Predsjedništvo HDZ-a predlaže Visokom časnom sudu izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja iz HDZ-a (članak 44. Statuta)’, navodi se u priopćenju
 
 Predsjedništvo HDZ-a u utorak je na telefonskoj sjednici predložilo Visokom časnom sudu stranke izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja člana Središnjeg odbora HDZ-a Alojza Tomaševića, priopćeno je iz HDZ-a.
 
‘Na temelju članka 48. Statuta HDZ-a, Predsjedništvo HDZ-a je na telefonskoj sjednici održanoj 9. siječnja, jednoglasno donijelo Odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv člana Središnjeg odbora HDZ-a Alojza Tomaševića pred Visokim časnim sudom zbog teže povrede obveze člana HDZ-a. Predsjedništvo HDZ-a predlaže Visokom časnom sudu izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja iz HDZ-a (članak 44. Statuta)’, navodi se u priopćenju .
 
Iz HDZ-a ističu da je Alojz Tomašević odabrao krivi put na štetu Požeško-slavonske županije i HDZ-a umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana – realno sagledavši okolnosti u kojima se našao te imajući u vidu odgovornost prema biračima i stranci koja ga je kandidirala.
 
Podsjećaju da je Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a na sjednici održanoj 21. prosinca 2017. donijelo jednoglasni zaključak da Alojz Tomašević podnese ostavku na mjesto župana.
 
Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević ranije danas je najavio da će, ne želeći biti HDZ-u »uteg oko vrata«, svome temeljnom ogranku podnijeti zahtjev za istupanje iz stranke dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv njega, ali da će nastaviti obnašati dužnost župana.
DORH je protiv župana Tomaševića podigao optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda supruzi.
KOmentari

Prati nas i ne propusti ekskluzive!