Nedjelja, 27 rujna, 2020

HGSS poziva očevice da pomognu: ‘Kakav čovjek moraš biti da ukradeš takvo što’

Hrvatska gorska služba spašavanja pozvala je eventualne svjedoke da policiji dojave svoja saznanja o vitlu koje je ukradeno ispred prostorija HGSS Stanice Split u Šibenskoj ulici. Na stranicama HGSS-a vijest o tome su objavili pod naslovom – “Članak nema naslov, nestao je kao i dijelovi s našeg automobila.”

HGSS-ovci u zadnjih desetak godina osim pohvala doživljavaju i one manje ugodne situacije poput bušenja guma na automobilima, paljenje planinarskih skloništa i krađu opreme, navode HGSS-ovci na svojim stranicama.

Najnovije neugodno iznenađenje je krađa vitla s terenskoga automobila na parkiralištu ispred prostorija HGSS Stanice Split u Šibenskoj ulici. Materijalna šteta procjenjuje se na 15 tisuća kuna, osim vitla ukradeni su i dijelovi s automobila: odbojnik, registracija…

“Vitlo služi za izvlačenje auta, nosila…To je kao da kirurgu koji se sprema za operaciju uzmete skalpel. Kakav čovjek moraš biti da ukradeš tako nešto!?”, rekao je pročelnik stanice Split, Darko Gavrić.

Štetu ćemo nekako nadoknaditi jer je ovaj automobil nezamjenjiv u spašavanju života u nepristupačnim područjima i pri lošim vremenskim uvjetima. Ovim činom lopovi očito nisu i ne žele biti svjesni da su unesrećenima mogli uskratiti pomoć, odnosno uvelike utjecali na moguće vrijeme dolaska do mjesta nesreće kao i transport ozlijeđenih.

Policija je napravila očevid, a mi molimo očevice da eventualna saznanja
o ukradenom vitlu dojave policiji”, navode iz HGSS-a.

 

Komentari

Komentari