hms

U jučerašnjim pretresima objekata i prostorija koje koriste migranti u Bihaću, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova USŽ pronašli su brojne predmete koji mogu poslužiti za počinjenje prekršaja i kaznena djela.

Kako je za Klix.ba potvrđeno u MUP-u USŽ, pripadnici policije su u objektima Đačkog doma u Borićima, nedovršene zgrade Doma umirovljenika i drugim lokacijama za koje su postojala operativna saznanja da se koriste za smještaj migranata, pronašli, između ostalog, 36 noževa, 2 palice, čekić, skalpele, noževe za skalpel, škare i odvijače.

“Nakon izvršenog pretresa sudu će biti dostavljeno izvješće o izvršenom pretresu i obavijest Službi za poslove sa strancima”, kazala je za Klix Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USŽ.

Cilj pretresa, koji se provodio po naredbi Općinskog suda u Bihaću, bio je pronalazak tragova i predmeta koji potječu iz kaznenih djela, kao tragova i predmeta koji se koriste za vršenje prekršaja.

U jučerašnjoj akciji sudjelovalo je više od 100 policijskih službenika Uprave policije MUP-a USŽ, a aktivnosti su rezultat posljednjih događaja na području USŽ i uznemirenosti javnosti nakon ubojstva migranta u Velikoj Kladuši.

Ministar unutarnjih poslova USŽ Anel Ramić potvrdio je jučer da će tijekom ovog tjedna slične akcije biti nastavljene i u Velikoj Kladuši i Cazinu.

Danas će Tužiteljstvu USŽ biti predana dvojica migranata koje se sumnjiči za ubojstvo Marokanca A. L. (1994.) koje se dogodilo u petak oko 23 sata u ulici Đure Pucara Starog u Velikoj Kladuši.

Kako doznaje Klix riječ je o Ismailu Mehailiju (1985.) iz Alžira i Walidu Faraukliju (1996.) iz Palestine kojima se na teret stavlja da su nakon fizičkog obračuna nožem izboli 24-godišnjeg Marokanca./HMS/

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!