Utorak, 11 kolovoza, 2020

U Sarajevu kolektivno šerijatsko vjenčanje, financiraju ga Emirati

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, u suradnji s Humanitarnom organizacijom MFS-EMMAUS i njihovim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, organizira kolektivno šerijatsko vjenčanje u Sarajevu.

Vjenčanje bi se trebalo održati u petak, 20. srpnja 2018. godine, s početkom u 17.00 sati ispred Istiklal džamije na Otoci, a planirana je svečanost za 60 bračnih parova, prenosi Faktor.ba

Za mladoženje su osigurani odijelo i košulja krojeni po mjeri, a za mlade haljine s ukrasima i maramama. Za sve mladence je osigurana i hedija u iznosu od 500 KM.

Mladenci sa sobom mogu povesti još četiri osobe kao pratnju, a za sve je organizirana večera u hotelu Hills na Ilidži. Nakon svečanosti pred Istiklal džamijom mladenci i pratnja će autobusima biti prevezeni do hotela.

Ova mogućnost se odnosi, ističu iz Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, prvenstveno na mladence koji su već izvršili prijavu šerijatskog vjenčanja u mjesecu lipnju i koji su dobili informacije putem kontakt telefona koje su priložili u prijavama./HMS/

Komentari

Komentari