Utorak, 26 svibnja, 2020

Napadnuti novinar u BiH odbio se fotografirati s Dodikom: ‘Novinari se premlaćuju metalnim šipkama’

Novinar BN televizije iz Bijeljine Vladimir Kovačević koji je sinoć pretučen u banjolučkom naselju Obilićevo, te je zadobio teške tjelesne ozljede, odbio se u ponedjeljak u bolnici fotografirati s predsjednikom toga entiteta Miloradom Dodikom čiju je vlast ocijenio odgovornom za stvaranje ozračja u kojemu su novinari koji kritiziraju vlast postali meta okrutnih napada.

Kovačevića su u nedjelju u središtu Banja Luke nešto prije 21.00 sat napale dvije nepoznate osobe koje su bili zamaskirane. Tukli su ga s palicama te je zadobio teže ozljede glave.

Novinar BN Televizije, bliske oporbenom SDS-u, koja kritizira vlast Milorada Dodika u trenutku napada se vraćao sa zadatka i slanja izvještaja o nerazjašnjenom slučaju ubojstva mladića u Banja Luci Davida Dragićevića.

U bolnici je u ponedjeljak ujutro novinara BN Televizije posjetio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. No, novinar Kovačević se odbio s njim fotografirati te mu je poručio da i on snosi odgovornost za stvoreno ozračje.

”Rekao sam mu da on snosi krivnju za ozračje koji je stvoreno. Stvoreno je ozračje u kojem se napadaju novinari, označeni od vlasti kao neprijatelji i premlaćuju metalnim šipkama”, rekao je Kovačević za portal Buka.

U izjavi za medije sam Dodik je osudio napad na Kovačevića te je od nadležnih policijskih tijela zatražio da se ovaj slučaj do kraja i hitno rasvijetli.

Udruga novinara BiH također je osudilo napad na kolegu, te su kritizirali Dodika za napade na novinare i pojedine medije.

Zatražili su provođenje istrage o počiniteljima napada dodajući da će aktualnu vlast smatrati odgovornom ukoliko se ovaj incident u potpunosti ne rasvijetli

Komentari

Komentari