fbpx
Petak, listopad 18, 2019

HRS: “Ovo je sramotna izdaja, zahtjevamo ostavku!”

Hrvatska republikanska stranka (HRS) je pozvala Marinu Pendeš da podnese neopozivu ostavku na dužnost ministrice obrane BiH.

Pozivamo HDZ BiH da se javno i nedvosmisleno ogradi od njenog postupka, jer u protivnom se postavlja pitanje koji je smisao borbe kroz HNS, u kojem ta stranka nosi najveći legitimitet, kao stranka koja je osvojila najviše glasova na proteklim izborima, navode iz HRS-a.

Ovoj stranci smeta pojavljivanje ministrice Pendeš na današnjoj svečanosti obilježavanja dana Oružanih snaga BiH gdje je sudjelovala u smotri svečanog stroja i predaji raporta članovima bh. Predsjedništva – Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.

Iz HRS-a postavljaju pitanje je li taj čovjek ipak legitimni predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu?

Je li možda pokoravanje Željku Komšiću uvjet koalicije sa njegovim DF-om, pa se ”’iz viših interesa” odustaje od borbe za legitimnost predstavljanja?

Iz ove stranke podsjećaju legitimno izabranu ministricu obrane kako je Željko Komšić osoba koja utjelovljuje gaženje dostojanstva hrvatskoga naroda i sustavno ustavno-pravno diskriminiranje Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH.

Navode kako je bošnjačkim glasovima izabrani Komšić produkt plana s kojim bošnjačka politička elita od Hrvata u BiH ima namjeru napraviti nacionalnu manjinu, a od Federacije BiH napraviti bošnjački entitet.

Njeno pojavljivanje i pokoravanje Željku Komšiću smatramo sramotnom izdajom, jer bi to značilo kako Hrvati kao narod pristaju biti majorizirani i diskriminiran, navodi se u priopćenju za javnost HRS-a./HMS/

Komentari

Komentari