Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

ESKALIRA KRIZA U BIH: Nema dovoljno hrane za migrante, što će se dogoditi kada je potpuno nestane?

Predstavnici Crvenog krsta u Bihaću priopćili su da će od utorka biti primorani obustaviti rad javne kuhinje za migrante u tom gradu zbog teške materijalne situacije u kojoj se nalazi ova organizacija te izostanka pomoći od strane vlasti i drugih nadležnih institucija.

Predstavnik ove organizacije Selam Midžić istaknuo je kako su već danima upozoravali da su njihovi ekonomski resursi pri kraju, ali da niko od nadležnih nije na to reagirao, pišu Nezavisne novine.

“Ovo je vapaj svim nadležnim institucijama i organima da se napokon uključe u ovu problematiku. Nastavit ćemo naše aktivnosti jedino pod uslovom da nam se pruži financijska i materijalna pomoć jer mi više nemamo s čim raditi”, kazao je Midžić.

On je dodao kako su do sada najveću pomoć u brizi o migrantima pružili građani Bihaća svojim humanitarnim prilozima i donacijama.

“Međutim, to nije dovoljno, jer su potrebni zaista veliki resursi kako bi se nahranili ti ljudi. Svakodnevno treba pripremiti veliki broj obroka, dali smo svoje namirnice, posuđe, pribor za jelo i sve drugo što je potrebno. Jednostavno, ovako više ne ide”, kazao je Midžić.

On je dodao kako će njihovi volonteri nastaviti brigu o higijenskim potrebama migranata i biti im na usluzi kada je riječ o pružanju svake druge vrste pomoći.

Osim volontera Crvenog krsta, od utorka o migrantima prestaju voditi brigu i zdravstveni radnici iz Doma zdravlja u Bihaću, a o tome je Ministarstvo zdravstva USK obavijestila direktorica te ustanove Anela Softić-Kasumović.

“Žao nam je što se stvari odvijaju na ovakav način, ali mi smo jednostavno u takvoj financijskoj situaciji. Nemamo nikakvu podršku osim one od Crvenog krsta, doživljavamo razne stvari na terenu, trošimo vlastite resurse i tako više ne ide”, kazala je Softić-Kasumovićeva.

U Crvenom krstu se nadaju kako će se nadležne institucije ipak uključiti u rješavanje cjelokupne problematike, jer bi prestankom rada javne kuhinje za migrante u Bihaću moglo doći do pravog kaosa.

Mnogobrojne aktivnosti obilježile su današnju subotu u Crvenom križu.
Od ranih jutarnih sati volonteri su kao i…

Objavljuje Crveni križ grada Bihaća2. lipnja 2018

“Tko zna što bi tada bilo, možda ti ljudi krenu u neke druge gradove, tko će to sve kontrolirati, ko će brinuti o njima”, pita se Midžić.

Pravo pitanje je što će se dogoditi kada potpuno nestane hrane ? Hoće li migranti postati nasilni u svom nezadovoljstvu nakon što ne uspiju preći dalje u Hrvatsku.

Inače, migrantska kriza na području Unsko-sanske županije stvorila je niz problema, a turistički radnici se plaše da bi se ona moga reflektirati i na ovogodišnju turističku sezonu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> DHMZ objavio veliku prognozu za slijedeća tri mjeseca, evo kakvo je ljeto ispred nas

>>> NEVJEROJATNO, POGLEDAJTE ŠTO JE NA STOLU: Peđa Grbin slučajno otkrio pravo lice SDPa pa uvrijedio Šibenčane

>>> Tajna koja čini Su-57 jedinstvenim zrakoplovom na svijetu

>>> SLOVENIJA SKREĆE UDESNO: Janša prvi no ima i iznenađenja

Komentari

Komentari