Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u ekskluzivnom razgovoru za Radio-televiziju Republike Srpske otkriva dramatičan plan spreman za dan pred Opće izbore u BiH- 6. listopada. Scenarij je, tvrdi, isplaniran u Sarajevu u dogovoru s pojedinim visokim dužnosnicima SDS-a i PDP-a, objavio je RTRS.

Prema tom planu, cilj je spriječiti izbore u Banjaluci i od ovog grada napraviti slučaj. Je li upravo to razlog zbog kojeg Davor Dragičević na Trgu Krajine već mjesecima ponavlja da izbora neće biti?

Prema ovom scenariju, Banjaluka bi trebala popstati “grad slučaj” o kojem će pričati i pisati svjetski mediji. To što je upitno formiranje vlasti u Federaciji, što grad Mostar već desetljeće nema izbore, jer se političari ne mogu složiti oko izmjena Izbornog zakona, za kreatore plana, izgleda, nije problem. Problem im je Banjaluka, sjedište institucija i predsjednik Republike Milorad Dodik, navodi RTRS.

Dodik je rekao da u Banjaluku dolazi 50 kamiona izbornog materijala za banjalučku regiju i da je plan da oni budu oteti.

“Oni imaju namjeru oteti te kamione, dovoljno je da jedan zauzmu. Ako to ne uspiju, onda će 6. listopada, dan pred izbore, izaći na miting da nešto govore politički, a onda će stranci u Sarajevu reći da je to narušavanje izborne tišine, poništavaju se izbori u Banjaluci i samo se Banjaluka pravi slučajem”, istaknuo je Dodik

Ne tražim i ne molim za glas, jasan je bio predsjednik Dodik, ali je podsjetio da Banjaluka nikad nije bila veće gradilište, i da su to građani oduvijek znali prepoznati. Zbog toga se, kaže, Banjaluka mora okupiti i poslati odgovor kreatorima unitarista i potkupljenih srpskih predstavnika.

“Banjaluka mora ustati i braniti sebe od ovakvih koji to rade. Ovo je prešlo svaku mjeru. To je moja poruka. Banjaluka se mora okupiti da takvi kao što su Govedarica i Mektić ne dobiju snagu na izborima. Moraju reći ovoj grupaciji koja se okuplja na trgu da se mogu okupljati svaki dan, ali da ne mogu na dan izbora jer time ruše naše demokratsko pravo izlaska na izbore. Možete odmah izaći na miting 8. listopada, ali sigurno nećete doći ni 6., niti ćete moći držati bilo kakve mitinge u izbornoj kampanji”, poručio je predsjednik RS.

Dodik je podsjetio da grupa “Pravda za Davida“ nikada nije tražila dozvolu za održavanje skupa na Trgu Krajine, i da policija nikada nije spriječila održavanje skupa, niti upotrijebila oružanu silu. Zbog toga, kaže, ne jenjavaju napadi na MUP i ministra Dragana Lukača.

“Sve to, kad skupite, je udar na MUP, na Lukača, koji je sedam puta ranjen, koji je vodio brigade i bio heroj obrambeno-otadžbinskog rata i sigurno da on ne odgovara muslimanima. Ne valja im ni Dodik, jer previše voli i brani Republiku. Možda bih, kada bih predao samo malo Srpske, bio odličan”, kaže Dodik.

Ne branim sebe, već Republiku Srpsku, jasan je i ovaj put bio Dodik i poručuje da će tako nastaviti i u Sarajevu ukoliko dobije podršku građana na izborima.

“Јa ovaj narod nikad nisam prevario i uvijek sam radio u interesu naroda. I zato sam ovdje 14 godina, radim u nepodnošljivim uvjetima pritisaka i udara na Republiku Srpsku. Ljudi ovdje sve pamte i neće oprosti izdaju, a izdaja je masovna i locirana je oko SDS-a i PDP-a”, kaže Dodik.

Dobije li podršku birača – “Pod zastavom Srpske“ u Sarajevu će raditi po slovu Ustava i jačanju Republike Srpske, zaključio je Dodik u intervju za RTRS./HMS/


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> BUJANEC: Jakovčiću, doći će i tebi politički kraj!

>>> Jakovčić Thompsonu: Nisi pjevao u Areni, bogami niti nećeš pjevati

>>> 9. kolovoza 1941. Krnjeuša – u zapaljenu crkvu srpski ustanici bacili žive sjemeništarce

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!