Subota, 11 srpnja, 2020

DODIK LJUT JER SMO UHITILI ZLOČINCA IZ RS: Uhićenje Lukajića nije u jurisdikciji hrvatskog pravosuđa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu, povodom uhićenja zapovjednika logora “Manjača” pukovnika Vojske Republike Srpske Daneta Lukajića u Hrvatskoj zbog ratnog zločina u logoru Manjača, da je to nedopustivo i da nije u jurisdikciji hrvatskog pravosuđa.

Dodik je rekao da je uvjeren da će srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić prosvjedovati i tražiti od hrvatskih vlasti da što prije osiguraju Lukajićevo puštanje na slobodu.

– Uhićenje oficira Vojske Republike Srpske je neprihvaljivo, nedopustivo, izjavio je Dodik.

Dodik je kazao da im očigledno u Hrvatskoj smeta obilježavanje Dana sjećanja na žrtve u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag, te smatra da bi bilo korisno da pokažu poštovanje prema mjestima kao što je Jadovno, gdje je stradao veliki broj Srba.

Hrvatska policija priopćila je danas da je nekadašnji oficir u organima sigurnosti Pete vojne oblasti JNA Dane Lukajić /67/ uhićen danas u Ličkom Petrovom Selu zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru Manjača kod Banjaluke u rujnu 1992. godine.

Iz hrvatske policije su naveli da Lukajić, koji je državljanin BiH, priveden u prostorije zagrebačke policijske uprave./HMS/

Komentari

Komentari