Petak, 21 veljače, 2020

DODIK BIJESAN ZBOG ODLUKE HRVATSKE: ‘Moraju provesti sporazum iz 1990. godine.’ Ovo će odnose dovesti na rub sukoba

Zakon o upravljanju državnom imovinom koji je usvojen u svibnju u Hrvatskom saboru izazvao je veliko nezadovoljstvo u Srbiji i BiH

Član BiH predstavništva i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentirao je informaciju da je Republika Hrvatska počela primjenu izmjena i dopuna Zakona o upravljanju državnom imovinom usvojenu u Hrvatskom saboru u svibnju. Naime, navedeni zakon omogućuje Ministarstvu državne imovine da upravlja nekretninama i da stavlja u funkciju i nekretnine za koje nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi.

Sporazum iz 1990. godine

“Hrvatska ima obvezu da provede sporazum koje su bivše republike SFRJ postigle, a koji kaže da svim građanima i pravnim subjektima moraju biti vraćena prava koja su imali na dan 31. proswinca 1990. godine”, izjavio je Milorad Dodik, piše Slobodna Bosna. 

“Svi ugovori sklopljeni pod pritiscima i prijetnjama moraju biti proglašeni ništavnim. Raspolaganje tuđom imovinom, što namjerava da uradi Hrvatska, samo bi bespotrebno zakompliciralo odnose u regiji”, istakao je predsjednik Republike Srpske.

Javni poziv

Hrvatsko Ministarstvo državne imovine objavilo je prije tri dana javni poziv kojim daje u zakup na 30 godina odmarališta i druge nekretnina na Jadranu, a na njihovom popisu je 15 nekretnina, odmarališta i pratećih objekata čiji su vlasnici preduzeća iz Srbije i BiH.

Prethodno spomenuti zakon izazvao je veliko nezadovoljstvo u Srbiji i BiH, piše Slobodna Bosna. 


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> HOĆE LI PUPOVAC IZAZVATI INCIDENT!? Penava odgovorio je li Pupovac dobrodošao u Vukovar

>>> Egzorcist Petar Glas: ‘Sotona nema vlast nad nama, osim ako…’

>>> Milijuni eura od ugovora Luke Modrića s Realom završili su u Republici Srpskoj…

Komentari

Komentari