Četvrtak, 20 veljače, 2020

​Prvi sajam braniteljskih zadruga u Mostaru

U okviru ‘Dana promocije zapošljavanja branitelja’ s ciljem poslovnog predstavljanja te populariziranja proizvoda braniteljskih zadruga, Ministarstvo za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), 8. i 9. lipnja, organizira ‘Prvi sajam braniteljskih zadruga u HNŽ-u’, koji će se održati na Lenjinovom šetalištu u Mostaru (Ul. Nikole Šubića Zrinjskog).

Svečano otvaranje sajma na kojem je planiralo predstavljanje četrnaest izlagača bit će upriličeno 8. lipnja u 12 sati, čemu će prethoditi održavanje okruglog stola pod nazivom ‘Potpora integriranju branitelja na tržištu rada’.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ-a, u okviru realizacije ‘Programa pomoći upošljavanja i samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ-u za razdoblje 2018.-2019. godina’, Ministarstvo će, 6. lipnja, objaviti Javni poziv za braniteljsko-invalidsku skrb jedinica lokalne samouprave u HNŽ-u.

Javni poziv će biti objavljen na službenoj stranici i oglasnoj ploči Ministarstva, putem sredstava javnog informiranja, kao i na oglasnim pločama općinskih-gradskih službi za braniteljsko-invalidsku skrb jedinica lokalne samouprave HNŽ-a.

Javni poziv će uključivati mjere poticanja samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kroz potporu obavljanja obrtničke djelatnosti, mjere poticanja samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kroz potporu razvoja i održivosti obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i braniteljima poljoprivrednicima, te mjere poticanja osnivanja, rada i razvoja braniteljskih zadruga./Fena/HMS/

Komentari

Komentari