Utorak, 7 travnja, 2020

HDZ pokreće postupak protiv Ivana Đakića zbog ove slike na facebooku

Slijedom današnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, te će protiv njega pokrenuti stegovni postupak, objavljeno je sinoć na službenim stranicama HDZ-a.

Ivan Đakić (22), sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre Josipa Đakića na svome privatnom Facebook profilu postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. “Svim prijateljima Srbićima sretan Božić”, napisao je uz fotografiju. Objavu je odmah uočio netko iz SDP-ovog Foruma mladih pa je screenshot objavio na Twitteru, prenosi HRT.

– Slijedom današnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost. Nadležna stranačka tijela pokrenut će odgovarajući stegovni postupak zbog ovakvog ponašanja koje je u suprotnosti s temeljnim vrijednostima, načelima i odredbama Statuta HDZ-a, priopćio je HDZ.

Ivan Đakić je vrlo brzo objavu pobrisao. Portalu Index priznao je da je objavio tu fotografiju, a ujedno se ispričao “svima koje je uvrijedio”. “Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić”, rekao je Đakić./HMS/

Komentari

Komentari