Petak, 5 lipnja, 2020

HDZ-ov zastupnik Tušek u Krapini automobilom udario djevojčicu

Saborski zastupnik HDZ-a iz Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek rekao je za Hinu da je svojim automobilom danas oko 12 sati u Krapini udario djevojčicu, koja je nakon preventivnog pregleda u Općoj bolnici u Zaboku puštena kući, uz utvrđenje lakših ozljeda.

“Osobno sam bio s majkom i djevojčicom u bolnici i nakon pregleda odvezao sam ih njihovoj kući”, izjavio je Tušek. Rekao je da je u lakšoj prometnoj nezgodi svojim automobilom udario djevojčicu. Nije želio govoriti o okolnostima u kojima se dogodila nezgoda, ističući kako je na policiji da točno utvrdi kako se sve dogodilo, što će pokazati očevid.

Potvrdio je da je osobno pozvao policiju, to jest načelnika Policijske postaje zato da se “što hitnije pošalje policijska patrola na mjesto nesreće”.

“Pozvao sam načelnika Policijske postaje da pošalje patrolu na samo mjesto nesreće radi očevida. Bilo je i svjedoka kraj mene koji su točno čuli zbog čega sam zvao policiju. I dijete je nakon nesreće htjelo nastaviti i otići doma, ali sam joj rekao da moramo pričekati hitnu i policiju”, rekao je Tušek te dodao da je djevojčica, a poslije i njezina majka, koja radi u Krapini, hitnom službom prevezena u zabočku bolnicu.

Rekao je kako se, nakon što je dao izjavu policijskim službenicima, požurio u zabočku Opću bolnicu, gdje je čekao rezultate preventivnog pregleda koji su, ponovio je, pokazali da djevojčica na sreću nema ozljeda.

U Općoj bolnici u Zaboku nije se mogla dobiti informacija na hitnom prijamu zbog zaštite osobnih podataka, a osoba zadužena za odnose s javnošću, rečeno je, radi do 15 sati.

Bit će podignut obavezni prekršajni nalog

Prema priopćenju krapinsko-zagorske Policijske uprave, u prometnoj nesreće koja se dogodila u 11,50 sati u Ulici Ivana Rendića kod broja 17 lakše je ozlijeđeno dijete (2008.). “Očevidom i dosad prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je hrvatski državljanin (1981.) upravljao renaultom krapinskih registarskih oznaka te da se zaustavio ispred obilježenoga pješačkog prijelaza kako bi propustio dijete koje je stajalo na nogostupu.

Međutim, vozač je potom krenuo vozilom unaprijed a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja djeteta, koje je u tom trenutku stupilo na kolnik i prelazilo preko pješačkog prijelaza. Tom prilikom vozač je vozilom udario u dijete”, priopćila je policija.

Alkotestom na mjestu događaja u vozača nije utvrđena prisutnost alkohola, navela je policija.

Djetetu je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Zaboku, gdje su ozljede okvalificirane kao lake. Protiv vozača osobnog automobila zbog počinjenoga prometnog prekršaja iz čl. 43. Zakona o sigurnosti prometa na cestama bit će izdan obavezni prekršajni nalog, stoji na kraju policijskog priopćenja.

Komentari

Komentari