HDZ napao dr. sc. Hasanbegovića – kao muslimana: Evo što je odgovorio

Podijeli

HDZ je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio kratki tekst u kojemu su napali Miroslava Škoru, Mostovce i Velimira Bujanca zato što, tvrde, nisu ni slova napisali o obljetnici smrti Franje Tuđmana na kojeg se stalno pozivaju. Posebno su se okomili na dr. sc. Zlatka Hasanbegovića – kao muslimana, tvrdeći da mu je Alija Izetbegović bio bliži nego dr. Franjo Tuđman.

“Evo, čekali smo do 14 sati, ali na 20. obljetnicu smrti dr. Franje Tuđmana ni Škoro, ni Grmoja, ni Most, ni Bujanec na svojem FB-u nemaju ni slova o utemeljitelju suvremene hrvatske države. Ali će se svejedno na njega “pozivati“ u predizborne svrhe i imati obraza HDZ-u dijeliti lekcije. Doduše, za Bujanca nas ignoriranje dr. Tuđmana i ne čudi. Njegovom najboljem prijatelju ionako je oduvijek Alija Izetbegović bio bliži nego Tuđman, Armija BiH nego HVO”; stoji u objavi HDZ-a.

Za naš portal Zlatko Hasanbegović je o tome rekao:

“Nisam se prepoznao, vjerojatno su mislili na nekog drugog”.

Iz HDZ-a su za Jutarnji list poručili kako u svojoj objavio nisu aludirali na Hasanbegovićevu vjeru, već na njegova politička stajališta o Tuđmanu i položaju Hrvata u BiH.

“HDZ je već nekoliko puta upozorio da nam Hasanbegović ne može dijeliti lekciju o hrvatstvu jer nikada u životu nije osudio zločine Armije BiH počinjene nad Hrvatima u BiH. I koji se nikad nije zauzimao za ravnopravan položaj Hrvata u BiH. A iz njegovih (ranijih) izjava je poznato kako je s prezirom govorio o Franji Tuđmanu – poručili su neslužbeno iz HDZ-a.”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PENAVA OSRAMOTIO PLENKOVIĆA: Dok se Plenković šepurio Vukovarom Penava je jednom rečenicom rekao sve
>>> Onkolog upozorava: Ako želite izbjeći rak, izbacite ove 4 namirnice iz prehrane
>>> Sagradio lažni granični prijelaz sred ničega pa “migrantima” naplaćivao po 10.000 eura za “prelazak u EU”
>>> Vučić poručuje: Hrvati trebaju prestati govoriti da smo agresori
Komentari

Najnovije