Petak, 5 lipnja, 2020

HAŠKA PRESUDA POJAČALA MRŽNJU PREMA HRVATIMA: Kod spomenika poginulim braniteljima HVO-a, u Maglaju zapalili hrvatske zastave

Otkada je Haški sud objavio presudu napetosti rastu što je bilo vidljivo već prvoga dana u Mostaru kada su brojni ugostiteljski objekti bili zatvorena a policija bila na ulicama. Ne treba ni spominjati kolika količina mržnje je bila vidljiva na društvenim mrežama pa tako i na bošnjačkim portalima.

Neodgovorna politika bošnjačkih lidera dovela je do novog incidenta, ovaj put u Maglaju. Zapaljene su zastave hrvatskog naroda u Herceg Bosni, čime su nastavljene dugogodišnje scene zastrašivanja malobrojnih Hrvata u većinski bošnjačkim mjestima, piše Večernji list BiH.

Teško je proteklih godina naći općinu ili grad gdje je većinsko bošnjačko stanovništvo, a da nije napravljena šteta na simbolima hrvatskog naroda. Tako ih se zastrašivalo paljenjem zastava, razbijanjem spomenika, oskvrnjivanjem grobova ili, pak, vješanjem zastave Islamske države (ISIL).

U Maglaju, gdje se dogodio zadnji incident, zastave su postavljene u Novom Šeheru kod spomenika poginulim braniteljima HVO-a, a tu su od 17. studenoga ove godine. Zastave su preživjele tek 2 tjedna. Hrvata u Maglaju je, u odnosu na prijeratno vrijeme, čak za 75% manje./HMS/

Komentari

Komentari