facebook

Da predstavnici desne političke scene mogu biti potpuno drugačiji od svega što smo do sada imali prilike čuti i vidjeti potvrđuje mlada ekipa koju je oko sebe okupio Frano Čirko, pravaš koji odnedavno stoji na čelu Generacije obnove koja se po svemu sudeći nastoji profilirati kao opcija koja odudara od svega viđenoga. Na svojem Facebook profilu interesantnom objavom i grafikom objasnili su radi čega se ne udružuju s ostatkom desnice.

ZAŠTO SE NE UDRUŽUJEMO S OSTATKOM DESNICE

Mnogi nas pitaju zašto se Generacija obnove ne udruži s nekom od parlamentarnih desnih stranaka. Na ovoj grafici se nalazi odgovor.

U Saboru je nedavno bilo glasovanje o jednoj vrlo važnoj temi, a to je povećanje minimalnog troška mjesečne plaće za direktore tvrtki kroz izmjenu Zakona o doprinosima. Izmjene zakona će nanijeti veliku štetu novim i malim poduzetnicima koji će od sada od prvog dana osnivanja tvrtke morati izdvajati minimalno 10 tisuća kuna samo za svoju bruto plaću. Posljedice toga bit će destimulacija mladih da uopće krenu u poduzetničke vode.

Kao što možete vidjeti na dnu grafike, svi saborski zastupnici desnice bili su odsutni za vrijeme glasovanja. To nam govori da ekonomske teme o kojima ovisi ostanak naše generacije u Hrvatskoj njima ne samo da nisu važne, već i da one očito uopće ne ulaze u spektar tema o kojima razmišljaju, a kamoli da o njima imaju čvrst i definiran stav.

S druge strane, mi imamo čvrst stav o ovakvim ekonomskim temama te su nam one u središtu pozornosti. Mi smo politička stranka mladih i prvenstveno se borimo za interese mladih, pa nema smisla da se udružujemo s onima koje naše primarne teme uopće ne zanimaju. Naravno, postoje teme o kojima imamo jednak ili sličan stav s ostatkom desnice u Hrvatskoj. Međutim, naš fokus i način djelovanja, ali i mnogi stavovi o pojedinim temama su potpuno različiti”, napisali su iz Generacije Obnove.

Autor grafike: Tomislav Palac

No automatic alt text available.

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!