Srijeda, 27 svibnja, 2020

GROZNICA ZAPADNOG NILA HARA HRVATSKOM, SEDAM OSOBA KRITIČNO: ‘Žena je bespomoćno ležala, počeli su joj otkazivati organi’

Do kraja prošlog tjedna u Hrvatskoj je registrirano 26 slučajeva zaraze virusom zapadnog Nila. Većinom se radi o zaraženima na području sjeverozapadnog i istočnog dijela Hrvatske, a jedna osoba iz Osijeka je preminula.

Podravski.hr javlja i o dva nova slučaja zaraze Koprivničko-križevačkoj županiji. Križevčanka (45) je od uboda komarca dobila visoku temperaturu i meningoencefalitis pa je zadržana u koprivničkoj Općoj bolnici.

Vijest je potvrdio epidemiolog iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Darko Radiček, ali i dodao da je stanje oboljele sada stabilno. “Liječe se simptomi, dakle ublažava temperatura, piju lijekovi za glavobolju, prima se infuzija i strogo miruje”, navodi dr. Radiček u razgovoru za Podravski.hr.

‘Žena u induciranoj komi’

Za razliku od žene iz Križevaca, sedam pacijenata koji su hospitalizirani u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević nalaze se u po život opasnom stanju. Među njima je i 73-godišnja žena iz Kalinovca kod Đurđevca.
“Susjeda živi sama i pronađena je kako bespomoćno leži, nakon čega je odmah prebačena u bolnicu. Čuli smo da su joj počeli otkazivati brojni organi, a u zagrebačkoj Klinici stavljena je u induciranu komu”, ispričala je Podravskom susjeda oboljele žene./HMS/

Komentari

Komentari