Srijeda, 15 srpnja, 2020

GROBARI SE UPLAŠILI TORCIDE: Nova snimka otkriva pravu istinu o sukobu na Malti

Uoči utakmice s Malte nisu dolazile informacije o bilo kakvim neredima i sukobima jer zna se kako je Malta omiljeno mjesto hrvatskih nogometnih huligana

Priča po kojoj su se navijači Hajduka na Malti sukobili s navijačima Partizana privukla je puno pažnje u javnosti. Na internetu se pojavila kratka snimka od 27 sekundi kortea Torcide na Malti, čiji su pripadnici u utorak navečer bodrili Hajduk u 1. kolu kvalifikacija za Europsku ligu protiv domaće Gzire United (2:0 za Bijele). Na snimci se može vidjeti kako grupa torcidaša hoda ulicama Malte uz pjesmu “Evo zore, evo dana, evo splitskih huligana.

Nakon te snimke, na Youtubeu se pojavila još jedna kraća snimka na kojoj Torcida skandira: “Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina”, uz opis videa “Sakrili se mali Grobari u rupe. Pogledajte i poslušajte.

Prehapuhane priče

Torcida je u dobrom broju popratila ovo gostovanje i bila 12. igrač svoje momčadi, te nije bila na udaru nikakvih Grobara niti drugih navijača. Čak štoviše, prema informacijama koje su se pojavile na siteu Balkanski navijači torcidaši su se navodno nudili čitav dan Grobarima, ali od sukoba nije bilo ništa.

Uoči utakmice s Malte nisu dolazile informacije o bilo kakvim neredima i sukobima, jer zna se kako je Malta omiljeno mjesto hrvatskih nogometnih huligana. Sjećaju se Maltežani itekako gostovanja hrvatskih navijača koja su završavala neredima kakve njihov nogomet nije vidio.

Neki po navijačkim stranicama na Facebooku poput Balkanskih navijača pišu kako je na Malti bilo veselo. Tome bi u prilog trebala ići fotografija na kojoj netko stoji na dvije oduzete kratke majice Torcide, uz još jednu dugu i, pazite sad ovo, bokserice?! Ne znamo jesu li “napadačima” bokserice i zatrebale, ili su možda ukrali ruksak nekom od zalutalih, neopreznijih navijača Hajduka, ali navedeno je naišlo na ismijavanje pratitelja navijačkih komunikacijskih kanala i profila jer ovo u navijačkom svijetu i supkulturi ne predstavlja nikakav značajni trofej, a “pomalo je i smiješno”, kako se ističe…

Tko zna, možda se radi i fotomontaži, kao i o nečem što je ranije oduzeto, iako se vidi da su neke majice po “posljednjoj modi” Torcide.

Pojavila se i priča na društvenim mrežama kako je jedan neoprezni navijač izvukao deblji kraj kad je zalutao u jednu ulicu, ali ništa se osim toga nije dogodilo, barem tamošnji mediji i policija ne izvještavaju o tome… Sve u svemu, Torcida je u velikom broju navijala te pomogla svom Hajduku kod Gzira Uniteda u prvom pretkolu Europske lige.

Izvor: net.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> 7 znakova da vas posjećuje vaš anđeo čuvar – obratite pažnju!
>>> SRBI IMAJU KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA!? Nećete vjerovati koga Pupovac gura u utrku za Pantovčak
>>> Njemačka šokirana: Maloljetna banda imigranata starosti 12 – 14 godina silovala djevojku
>>> ŠOK ZA VUKOVARACE: Ustavni sud naložio PONOVNO uvođenje ćirilice!?
Komentari

Komentari