Srijeda, 27 svibnja, 2020

Grmoja: “Ona koja je Đuru Kesu postavila na čelo Vrhovnog suda ne zaslužuje drugi mandat”

Saborski zastupnik Nikola Grmoja (Most) izjavio je u utorak kako će, pokažu li se točnima optužbe o podmićivanju predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse, to biti i pokazatelj da građani više ne smiju dati povjerenje predsjednici Republike.

Pokaže li se to točnim, “to će biti i pokazatelj da predsjednici Republike, koja je toga možebitnog ‘Đuru Kesu’ postavila na čelo Vrhovnog suda i koja je diplomate povezane s korupcijom, poput (Joška) Pare imenovala na jako lukrativne pozicije, hrvatski građani više ne smiju dati povjerenje”, rekao je Grmoja na konferenciji za novinare. 

Grmoja je to rekao komentirajući pisanje Nacionala po kojemu Zdravko Mamić, uoči odluke Vrhovnog suda u predmetu zbog kojega je u bijegu u BiH, planira otkriti da je osobno podmitio Sessu.

“Ako se to pokaže točnim, onda ćemo Đuru Sessu moći slobodno nazivati Đuro Kesa, iako ga tako neki već zovu”, izjavio je Grmoja.

On je to ponovio i na Facebooku: “Zdravko Mamić prijeti da će otkriti da je podmitio Đuru Kesu. A ja se nadam da će hrvatski narod otkriti da ona koja je Kesu postavila na čelo Vrhovnog suda i koja je veleposlanika Paru nagradila jednim od najvažnijih veleposlaničkih mjesta ne zaslužuje drugi mandat.”

 

Komentari

Komentari