Grlić Radman: Srbija se mora suzdržati od provokacija

Podijeli

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u utorak je, uoči užeg kabineta Vlade, kazao kako smatra da su posljdnje reakcije iz Srbije oko napada na pripadnike srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj skretanje Hrvatske s agende predsjedanja Europskom unijom.

“To je skretanje Hrvatske s fokusa, europskog puta, agende predsjedanjem Europskom unijom”, komentirao je istup srbijanskog šefa diplomavije Ivice Dačića.

Dodao je kako smatra da se Srbija treba suočiti sa svojim prioritetima i uspostaviti dobrosusjedske odnose jer je Hrvatska partner i suzdržati se od bilo kakvih provokacija “Hrvatska je ozbiljna zemlja članica i čimbenik stabilnosti, naše predsjedanje EU-om je prioritet”, kazao je Grlić Radman.

Na pitanje hoće li njegovo ministarstvo poduzimati daljnje korake odgovorio je da su reagirali priopćenjem i nastavio: “Idemo dalje, imamo europski put, imamo puno posla oko predsjedanja.”

Kada je riječ o istupima Milorada Pupovca kaže kako je premijer sve rekao.”Dakako da ne pridonosi stabiliziranju. Takve tenzije su nepotrebne i mislim da je Hrvatska kao međunarodno priznata država nastala zaslugom hrvatskih brranitelja i pobjedom. Vukovar je bio žrtva velikosrpske agresije, Slobodana Miloševića. U Saboru su predstavnici nacionalnih manjina, imamo najbolje zakone o zaštiti nacionalnih manjina i mislim da u tom pravcu trebamo djelovati zajedno i imamo puno posla koji nas čeka”, zaključio je Grlić Radman. (Hina)

Komentari

Najnovije