Zagreb, 8.03.2021. - Ovogodišnji Međunarodni dan žena SDP je obilježio multimedijalnim projektom "Od5Do95" umjetničke organizacije PARADOKS, online medijatekom koja bilježi i čuva osobna svjedočanstva žena te međugeneracijski prenosi njihove priče i iskustva. Projekt se kontinuirano provodi od 2016., a na Međunarodni dan žena, predsjednik SDP-a Peđa Grbin ugostio je umjetnicu Arijanu Lekić-Fridrih .foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ tp

GRBIN o sukobima u stranci: “Oni koji su bili dio problema ne mogu biti dio rješenja”

Podijeli

– Da nije bilo problema u zagrebačkoj organizaciji, ne bi ju bilo potrebno ni raspuštati – kazao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin na pitanje što se događa u Zagrebačkom SDP-u, odnosno za sukob povjerenika Davora Terzića s dijelom stranke koji se smatra strujom sklonom bivšem predsjedniku, Davoru Bernardiću.

Otvoreni su sukobi oko sastavljanja lista za Vijeća gradskih četvrti (ima ih 17), te Vijeća mjesnih odbora (njih je 218) što ukupno uključuje oko 1.500 kandidata. Stranačke strukture koje podržavaju novog predsjednika tvrde da poražena struja radi pritisak na članstvo da ne budu na listama, te da je ujedno utjecala na to da se predlože liste koje njima odgovaraju i inzistiraju na svome poretku, jer će u protivnom pripremiti “sabotažu”, odnosno organizirati odustajanje jednog od kandidata u zadnji čas tako da liste budu bez dovoljno ljudi čime postaju nevažeće i stranka ne sudjeluje u izborima.

Prozvana struja odbacuje optužbe i poručuje da je u skladu s demokratskim standardima prihvatiti prijedlog listi (što uključuje i poredak na njima) koji su predložile pojedine stranačke podružnice.

Predsjednik SDP-a na sve to kaže kako je “teško očekivati od onih koji su stvorili problem da uopće pokušavaju biti dio rješenja”.

– Zagrebačka organizacija vrlo aktivno radi, imamo dobrog kandidata, imat ćemo odlične liste za Gradsku skupštinu, za sva Vijeća gradskih četvrti i veliku većinu Mjesnih odbora, i to s ljudima za koje građani mogu biti sigurni da, kada im daju glas, oni neće iznevjeriti njihovo povjerenje – rekao je Grbin.

Komentari

Najnovije