Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

Građani pobijesnili zbog najave Stožera, Božinović objasnio zašto su sad ovo odlučili…

Podijeli

EU ima namjeru otvoriti se prema 15-ak država, među njima su Srbija i Crna Gora, a što se Hrvatske tiče, mi ćemo na tom popisu imati i Bosnu i Hercegovinu’

O najavljenom ukidanju obavezne samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku ulaze iz BiH, danas je u Petrinji za N1 govorio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Kako je naveo, odluka EU-a o otvaranju granice prema državama očekuje se tijekom današnjeg dana.

“Mi smo i kao još uvijek zemlja predsjedatelj bili uključeni u te razgovore. EU ima namjeru otvoriti se prema 15-ak država, među njima su Srbija i Crna Gora. Što se Hrvatske tiče, mi ćemo na tom popisu imati i Bosnu i Hercegovinu. Znate da smo imali uvoz virusa proteklih dana iz tih zemalja, ali on je bio nekoliko puta veći iz Srbije nego iz BiH”, pojasnio je ministar Božinović za N1.

‘Imali smo osam unosa virusa iz BiH, a iz Srbije više od 20’

Božinović je naveo kako je bitno da su žarišta koja imamo u Hrvatskoj pod kontrolom te dodao kako je očekivano da brojevi rastu jer ne rastu samo u Hrvatskoj nego i u Europi. Ministar kaže da je po svemu sudeći riječ o blažim kliničkim slikama.

Odgovarajući na pitanje hoće li Hrvatska svejedno otvoriti granicu s BiH, čak i ako se susjedna država ne nađe u preporukama Europske unije, Božinović kaže “da su preporuke preporuke”.

“Teško je opravdati činjenicu da smo imali 25, 26 unosa virusa iz Srbije s kojom se otvaramo i osam unosa iz BiH gdje bismo trebali držati zatvorene granice”, rekao je Davor Božinović za N1.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Gledali broj umrlih u Hrvatskoj 2020. i prošlih godina, uočili su nešto neobično…
>>> MERKEL UPUTILA DRAMATIČNO UPOZORENJE EUROPLJANIMA: ‘Pripremite se na stvarnost…’treba jačati vojske
>>> NOVINAR NACIONALA BOLNO IZOKRENUO ISTINU O OBITELJI STIVA CULEJA, PODNESENA KAZNENA PRIJAVA
>>> Je li ovo normalna zemlja? KAJKIĆA RATNI ZLOČINAC S OVČARE PRIJAVIO DORHU JER JE JAVNO OBJAVIO PRIJETNJU KOJU JE PRIMIO OD NJEGA!
Komentari

Najnovije