Utorak, 7 travnja, 2020

Građani će jednokratno za struju morati uplatiti 1000 kuna?

Iz HEP-a su još početkom svibnja trebali poslati račun za razliku u potrošnji i plaćenoj struji za proteklih šest mjeseci, a uz to i nove akontacijske rate za iduće polugodište.

Građani će zbog drastičnog kašnjenja uplatnica Hrvatske elektroprivrede, ako budu savjesni, čak tri računa morati platiti u razmaku od 10 dana, odnosno najkasnije do 21. lipnja, prenosi Slobodna Dalmacija. 

Iako korisnici praktički odjednom moraju platiti tri računa, a to će ih jednokratno stajati oko 1000 kuna ili više, iz HEP-a poručuju da potrošači nisu oštećeni.

“Računi za zone kojima ističe šestomjesečno obračunsko razdoblje s 15. svibnja, kao i pripadajuće uplatnice, su poslani. Dospijeće računa je 20 dana od dana izdavanja računa. Radi se zapravo o kasnijem plaćanju potrošene električne energije, pri čemu kupac ne snosi nikakvu financijsku štetu. Napominjemo da su zbog spomenute promjene datumi dospijeća prilagođeni načinu izdavanja računa te se na kasnije plaćanje akontacijske rate u odnosu na naznačeni datum dospijeća ne obračunavaju kamate”, navode u HEP-u.

Komentari

Komentari